XS
SM
MD
LG

Fudbalaski karavan Admiralbet 3x3 tokom vikenda u bečeju

Foto: youtube.com/football3x3

Posle basketaša, plato ispred Gradske kuće Bečej popuniće fudbaleri. Jer, tokom vikenda u saradnji sa Kancelarijom za mlade, Savezom sportova opštine Bečej i Turističkom organizacijom najveće potiske opštine, prvi put će se održati fudbalski turnir Admiralbet 3x3 Serbia Tour. Iako je prvenac, interesovanje je zapaženo, pa će se na terenu naći ukupno 48 ekipa u šest uzrasnih kategorija.

- U najatraktivnijoj pro senior kategoriji prijavile su se 24 ekipe. Veteranskih ekipa biće šest, kadeta 10, pionira šest, mlađih pionira osam i petlića četiri. Ceremonijal svečanog otvaranja dvodnevnog turnira planiran je u subotu od 10,30 sati, a takmičarski deo, ukom će prvo nastupiti najmlađi „petlići“, u podne, raportirao nam je u ime organizatora Oto Barta.

Član Opštinskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Dane Mandić ističe da je ovo još jedna u nizu atraktivnih manifestacija koje oplemenjuje „sportsko leto“.

- Mnogi gradovi su se već dokazali u ovoj vrsti sportske zabave, a sada ćemo i mi, veli Dane Mandić. Uveren sam da će zadovoljiti probirljive ljubitelje sporta u Bečeju i da će ubuduće biti tradicionalan.

Pobednik turnira u pro senior kategoriji osvojiće novčanu nagradu u visini od 100.000 dinara, drugoplasiranom će pripasti 30.000, a trećeplasiranom 20.000 dinara. Najuspešniji u ostalim kategorijama biće nagrađeni robnim nagradama. Sponzor turnira Admiralbet pripremio je brojne propratne aktivnosti, između ostalih u merenju jačine šuta ili praciznosti, kao i Admiralbet pikado.

Ne znajući da će karavan stići i u Bečeju, ekipa iz Bačkog Gradišta u sastavu: braća Igor i Nenad Kudrić i Miodrag Pelengić učestvovala je na turniru u Leskovcu i osvojila prvo mesto, čime su vizirali pravo učešća na finalnom tirniru u Beogradu, gde će se naći i pobednik bečejskog turnira.

V. Jankov