XS
SM
MD
LG

KLS ligaš sa Ibarskog keja u novom ruhu

Marko Dimitrijević sa saradnicima na prvom treningu sa košarkašima Sloge

Sloga u novu sezonu ulazi sa starim trenerom i potpuno novim timom. Novi predsednik kluba Saša Čubrilo se potrudio da sačuva igrače iz Kraljeva, dok je preostali deo tima potpuno promenjen. Selekcija je urađena shodno mogućnostima, ali i činjenici da će u sezoni 2023/24. Sloga igrati samo Košarkašku ligu Srbije.

Imali smo dugu pauzu, ali smo mi igrači iz Kraljeva vredno radili tokom pomenutog perioda, a vidi se da su i novi igrači došli vrlo spremni na početak priprema i to nas sve raduje. Pred nama je važan period, da se upoznamo, stvorimo dobru hemiju u ekipi, vredno radimo i ostvarimo postavljeni cilj. Olakšavajuća okolnost je da ne igramo na dva fronta. Igraćemo samo KLS i sigurno da ćemo biti u prilici da uradimo mnogo više nego lane. Čeka nas teško domaće takmičenje, ulaže se sve više novca, ekipe su sve jače, biće teško obezbediti opstanak, ali Sloga ima snage i kvaliteta za tako nešto. Podsetiću, pre dve godine smo se isto ovako okupili, bio je novi tim, niko nam nije davao bilo kakve šanse, a mi smo bili drugi na tabeli i izborili ABA 2 ligu. Sa nama nikada niste sigurni – uz osmeh i dobrog raspoloženja govori Stefan Matović, kapiten kraljevačke Sloge.

Atmosfera na prvom treningu izuzetno pozitivna, a igrači su tokom duge pauze radili i vidi se da su spremni došli na prvo okupljanje.

Prijatno sam iznenađen da su igrači ovako spremni došli na početak priprema. Vidi se da su radili i to me raduje. Počeli smo rad prema planu, na prvom treningu 14 igrača, to bi svaki trener poželeo. Što se rostera tiče on je promenjen, podmlađen i trenutno nam nedostaje još jedan igrač, stranac, koji zbog problema sa pasošem će se priključiti posle 14. avgusta. Kada on dođe to će biti tim koji će voditi prvenstvene bitke u KLS. Naš prioritet ostaje opstanak u srpskoj eliti, tome smo posvećeni, ali neću preterati ako kažem da možemo biti i najprijatnije iznenađenje u prvenstvu – kaže Marko Dimitrijević, novi-stari trener košarkaša kraljevačke Sloge.

Predsednik Sloge Saša Čubrilo sa trenerima Sloge Sašom Đorđevićem i Markom Dimitrijevićem

Dres Sloge su obukli Aleksa Kovačević, Nikola Pavić, Srđan Krsmanović, Jovan Marjanović i Luka Andrić. Svi pomenuti su bili na prvom treningu.

Pošto nam je ekipa nova i podmlađena, imaćemo desetak kontrolnih utakmica. Radićemo u Kraljevu gde zaista imamo odlične uslove i nadam se da će sve proteći kako treba. Ovo jeste godina stabilizacije kluba, ali učinićemo napor da ostvarimo rezultat vredan imena i tradicije Sloge. To je obaveza svih nas.

Marko Dimitrijević je imao aktivno leto pod obručima. Kao član stručnog štaba juniorske reprezentacije okitio se zlatnom medaljom na EP koje je održano u Nišu.

Ovo mi je bila druga akcija sa nekom reprezentativnom selekcijom i moram reći da sam ponosan na sve što su ti dečaci uradili. Koliko su trenirali dok su drugi odmarali, koliko su se žrtvovali, sve im se vratilo. Čestitke svakom igraču ponaosob, prvom treneru Stefanoviću, članovima stručnog štaba. Uprkos povredama, dominatno smo stigli do zlata, pobedivši svakog rivala sa više od deset razlike. Tu računam i Francuze i Špance koji su došli u Niš kao apsolutni favoriti. Teško je rečima opisati trenutak kada ste na postolju sa zlatom oko vrata i peva se himna. Ne postoji bolji osećaj i to je nešto što treba doživeti. Stvarno sam ponosan i to mi je ogroman motiv u daljem radu kao košarkaškog trenera – zaključuje Marko Dimitrijević, trener košarkaša kraljevačke Sloge.

Evidentno je da motiva i entuzijazma ne nedostaje ljudima u Slogi. Marko Dimitrijević i njegovi najbliži saradnici Saša Đorđević, kondicioni trener Nikola Razić i fizioterapeut Aleksandar Dumić imaju pred sobom tim željan rada i spreman da uradi i više od očekivanog. Ne bi bilo prvi put, kada je Sloga u pitanju.