XS
SM
MD
LG
17.07.2023 Stevan Davidović

Treći kamp "Handball friends"

Učesnici 3. "Handball friends" - foto: RK Jedinstvo

Podelom diploma i zahvalnica u Novom Bečeju završen je sedmodnevni (11-17. jula), rukometni kamp "Handball friends", koji treću godinu zaredom organizuju RK Jedinstvo, opština Novi Bečej i Rukometnog saveza Vojvodine, uz finansijsku podršku pokrajinske Vlade, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine, Fonda za izbegla i raseljena lica AP Vojvodine, IGK „Polet“ (NEXE group) i SRC „Jedinstvo“, koji je ustupio besplatno korišćenje hale.

Na sedmodevnom rukometnom druženju, bilo je prisutno 64 dečaka iz Sivca, Zrenjanina, Srpske Crnje, Melenaca, Novog Bečeja i Doboja (BiH) i 8 rukometašica RK Mladost iz Nove Crnje.

Učesnici kampa su u sportskoj hali i terenima sa peskom na Tiskom keju, pod nadzorom trenera Žarka Šešuma, Zoltana Ivanice, Miljana Stanića, Đorđa Vujackova, Jovana Ristića i trenera golmana Željka Hornjaka, usavršavali svoje veštine i znanja o ovom sportu, koji u ovom delu Banata uživa sve veću popularnost. Polaznicima kampa savezni rukometni sudija, Nikola Musić održao je predavanje o pravilima i ponašanju igrača tokom igre.

Za vreme boravka u gradu kraj Tise za mališane su organizovane filmske projekcije, organizovan izlet i vožnja brodoma po Tisi, a u časovima odmora mogli su da se opuste u termalnom bazenu Hotela „Terme Tiski cvet“.

Piše: Stevan Davidović