XS
SM
MD
LG

Juniorke na EP u Rumuniji

Reprezentativke Srbije - foto: RSS

Ženska juniorska reprezentacija Srbije započinje sutra učešće na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina koje se od 6. do 16. jula održava u Rumuniji.

Ovo je prvo učešće ove generacije na elitnom turniru posle pandemije i tehničkih problema koji su Srbiju držali van mape najboljih seleckija ovog uzrasta.

Srbija se nalazi u grupi ”smrti”, u kojoj su pored naše reprezentacije i najbolje juniorke Mađarske, Francuske i Norveške.

Selektor Dragan Markov, posle odigranog pripremnog turnira, ”Trofej Karpata”, govorio je o stanju ekipe, kao i predstojećem prvenstvu.

”Odigrali smo tri izuzetno korisne i jake utakmice. Prvo poluvreme u sve tri utakmice bilo je zadovoljavajuže, ali nam je drugi deo igre pokazao nedostatke na kojima mora da se radi. Ovo je prvo prvenstvo ove generacije u A diviziji. Devojke će ovim učešćem dobiti veliko iskustvo i nadamo se kvalitet za budućnost jer većina njih je na pragu seniorske reprezentacije. Neke su već dobijale svoju šansu i na njih se računa u narednom periodu. Grupa nam je izuzetno teška, ali usmereni smo na ono što mi možemo da pružimo, da damo svoj maksimum i uradimo sve što je do nas za što bolji nastup.”

Za kapitena Srbije, Vladanu Mitrović, nastup na Evropskom prvenstvu predstavlja veliku čast i odgovornost.

”Očekivanja su nam uvek na najvišem nivou, daćemo sve od sebe i stepenik po stepenik nadati se što boljem rezultatu. Imamo veliki izvazov ispred nas, najtežu grupu u prvom delu takmičenja, protivnike koji su poslednjih godina u vrhu svetskog rukometa. Vredno smo trenirale i verujem u naš trud i želju.”

Raspored utakmica

06.07. 14:00 Norveška - Srbija
07.07. 12:00 Srbija - Mađarska
09.07. 16:30 Francuska - Srbija