XS
SM
MD
LG

Srbija osvaja bronzu na Evropskom GEF šampionatu

Foto: SESE

Srpski reprezentativac Marko ”Roksa” Roksić ponovo se dokazao kao jedan od najboljih eFootball igrača na svetu, osvojivši treće mesto na Evropskom GEF šampionatu u Katovicama. Njegov put do titule zaustavila je reprezentacija Španije, koja je slavila na turniru!

Roksa je imao izuzetno impresivne rezultate u grupnoj fazi, gde je sa 11 pobeda i samo jednom nerešenom utakmicom zakazao odlučujući duel protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine. Srbija je briljirala i u ovom duelu, obezbedivši plasman u plejof.

Roksa se u prvom meču upper bracketa susreo sa najopasnijim protivnikom do sada, Migelom ”M_Mestre_” Mestre Oltrom. Španac se u ovom okršaju pokazao kao bolji igrač, pošto je pobedio Roksu sa rezultatom 2-0 i poslao ga u lower bracket plejofa.

gef-euro-champs2023-srbija-roksa-3rd-p1

Foto: SESE

Srbiju je potom čekala utakmica protiv Holandije, koja je u lower bracketu završila posle poraza od Turske. Roksa je odneo pobedu u ovom duelu, da bi se u drugoj rundi lower bracketa susreo sa svojim starim rivalom, Mučahitom ”Mucahit21” Sevimlijem.

Roksa i Mučahit su nam po običaju priredili sjajan meč, i do samog kraja nismo mogli da predvidimo ko će izaći kao pobednik. Međutim, sa malo više sreće na svojoj strani, Mučahit je slavio sa rezultatom 2-1, i time ostvario plasman u veliko finale, gde ga je čekao Španac.

Španac je nastavio svoju dominaciju i u finalu, gde je savladao Mučahita sa rezultatom 3-1, i slavio kao šampion prvog Evropskog GEF šampionata.

gef-euro-champs2023-srbija-roksa-3rd-1

Foto: SESE

Roksa će se u avgustu takmičiti na regionalnim kvalifikacijama za svetski GEG šampionat, takođe u organizaciji GEF-a, kao i na svetskom IeSF prvenstvu, koje će se ove godine održati u Jašiju.

Na Evropskom GEF šampionatu održao se i Rocket League turnir gde je pobedu odnela reprezentacija Holandije, kao i ženski eFootball turnir gde je slavila reprezentacija Italije.

Ako ste propustili European Games Esports Championships, snimke svih mečeva možete pogledati ovde:

Sve aktuelne vesti o Iesf i Global Esports Games šampionatima, ali i drugim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE saveza.

Izvor: RUR