XS
SM
MD
LG

Večeras u Bečeju startuje deveti humanitarni turnir u uličnom basketu "tri na tri"

Sa lanjskog turnira - foto: V. Jankov 

Bečejsko sportsko leto godinama unazad startuje atraktivnim humaniternim turnirom u uličnom basketu "tri na tri", koji se ove godine treći put igra kao Memorijal  "Slobodan Malešev Bobica" u znak sećanja na prerano preminulog novinara, fotoreportera  humanistu. Oganizatori, Kancelarija za mlade opštine Bečej i Košarkaški klub Bečej, ove godine po deveti put priređuju atraktivnu sportsko-rekreativnu manifestaciju na platou ispred Gradske kuće.

- Obezbeđena je profesionalna podloga za igru baseta "tri na tri", lopte, majice, robne nagrade za takmičare i prisutne ljubitelje atraktivne igre, kao i tribine za posetioce. Prijavila se 21 ekipa, 15 iz Bečeja, dve iz Novog Sada i po jedna iz Novog Bečeja, Novog Kneževca, Srbobrana i Temerina, veli u ime organizatora sekreter KK Bečej Marko Vuković i dodaje.  Sa ovogodošnjeg turnira sva prikupljena sredstva biće usmerena u fond za lečenje mladog Bečejca Sebastiana Bereca, koji je lane doživeo tešku saobraćajnu nesreću.

Turnir se igra naredna tri dana sa početkom od 17 sati. Danas i sutra su predviđene utakmice grupne faze, a u nedelju je završnica kada će se, posle četvrtfinalnih okršaja, održati takmičenje u ubacivanju "trojki".

V. Jankov