XS
SM
MD
LG
22.06.2023 Administrator

Teodorović: Ekipa je sazrela, ne bežimo od uloge favorita protiv Islanda

Reprezentacija Srbije - foto: RSS

Muška juniorska reperezntacija Srbije nalazi se na dan od utakmice koja bi mogla da odredi ne samo prvaka grupe, već i dalji tok takmičenja.

Susret sa Islandom zkazan je za petak, 23. jun, sa početkom u 19 časnjova i 15 minuta po srpskom vremenu u ”Rentis” dvorani u Atini.

O protivniku ima samo reči hvale, bez obzira što su se u prvoj utakmici mučili sa Marokom, ali se selektor ”Orlića”, Đorđe Teodorović, prvo osvrnuo na to kako njegova ekipa izgleda posle dve odigrane utakmice.

”Odlični rezultati su iza nas, zadovoljni smo sa prikazanom igrom. Prvi cilj koji smo imali je ostvaren, a to je plasman u drugu fazu Svetskog prvenstva. Za sada ove brojke izgleaju imponzantno, delujemo dosta dobro. Uspevamo da koristimo sve raspoložive snage i da ravnomerno rasporedimo energiju. Zdravstveni bilten je pozitivan, svi su spremni da daju svoj maksimum u poslednjoj utakmici u grupi.”

Protivnik u duelima ove generacije ima bolji skor, pre dve godine u Hrvatskoj Srbija je izgubila, dok je prošle godine utakmica između Srbija i Islanda završena nerešenim rezultatom.

”Iako nisu pobedili Maroko i Čile na način na koji smo to mi uradili to ne znači ništa jer je to ekipa koja ima izuzetne igrače na svim pozicijama. Mislim da smo sazreli kao ekipa, da će ove godine sve biti na našoj strani. Znamo šta nas čeka, ne bežimo od uloge favorita i verujemo jedni u druge i u prolaz dalje sa većim brojem bodova.”