XS
SM
MD
LG

Juniori hvataju poslednji zalet pred odlazak na SP

Reprezentacija Srbije - foto: RSS

Muška juniorska reprezentacija sledeće nedelje započinje svoj nastup na Svetskom prvenstvu za igrače do 21 godine, a do tada, ostalo je još vremena za finalno uigravanje i poslednju proveru. Dosadašnja baza priprema selekcije koju predvodi Đorđe Teodorović se ne menja te će i od 13. do 19. juna ekipa trenirati u Šapcu.

U prethodnoj fazi priprema ekipa je odmerila snage sa vršnjacima iz Slovenije, što je selektoru dalo važan uvid o spremnosti ekipe. 

”Poslednje okupljanje juniorske reprezentacije pred sam polazak na Svetsko Prvenstvo dočekujemo sa velikim optimizmom!
Posle izvanredne poslednje provere i prijateljskih utakmica sa Slovenijom (32:27 i 35:35) očigledno je da je timski duh u našoj selekciji na najvišem mogućem nivou. Sa kombinovanim sastavom i još uvek bez igrača koji su projektovani kao važni «srafovi u masini», šabačkoj publici smo se predstavili u najboljem svetlu. U dobro ispunjenoj Hali Zorka, pred oko 700-800 ljubitelja rukometa, u prvoj utakmici protiv Slovenije, odigrali smo čvrsto u odbrani, brzo u kontranapadima i nadahnuto i maštovito u pozicionim napadima. Sve to je začinjeno sa izvrsnim odbranama Marka Mrdovića. Ipak, najbolji pojedinac meča je bio raspucani Nikola Zečević (11 golova) koji je komandovao i odbranom i napadom. Generalno kompletna ekipa zaslužuje pohvale za prikazanu požrtvovanost i želju za pobedom.” 

Drugi susret dao je priliku nekim novim licima da ponovo zablistaciju. Raduje povratak igrača Vojvodine i Dinama.

”U drugom meču koji je završen nerešenim rezultatom, svu raskoš talenta su mogli da prikažu i oni igrači koji nisu imali veliku minutažu u prvom meču. Miloš Kos, koji nije nastupao u prvom meču, bio je nedvosmisleno pokretačka snaga u drugom duelu. Predan rad u proteklom periodu i dve odlično odrađene kontrolne utakmice sa Slovenijom, daju nam dodatni vetar u leđa, tako da u poslednje okupljanje ulazimo sa velikim motivom. Sada treba iskoristiti ovih poslednjih pet dana okupljanja, u kojima ćemo konačno biti kompletni, za završna uigravanja i dodatni razvoj timskog duha. Ekipi se priključuju Luka Rogan (koji od EP u Portugalu nije učestvovao ni u jednom okupljanju juniorske reprezentacije), Veljko Čabrilo i Simo Šijan.”

B tim muške seniorske reprezentacije i Toni Đerona na raspolaganju za poslednju proveru juniorima. 

”16. juna u 18:30 u Šapcu, tri dana pred put u Atinu, očekuke nas i poslednja pripremna utakmica sa našom razvojnom reprezentacijom. Ekipa koju će predvoditi selektor nacionalnog seniorskog tima, Toni Đerona, biće nam pravi pokazatelj sa kakvim kvalitetom odlazimo na završno takmičenje za ovu generaciju. Želim još jednom da podvučem da je za sve članove ove selekcije velika čast nositi dres sa državnim grbom i da ćemo učiniti sve da nas nastup na planetarnom takmičenju bude Srbiji na ponos!”