XS
SM
MD
LG
20.05.2023 Stevan Davidović

Jedinstvo prvak Vojvodine za M-12

Zajednički snimak finalista Jedinstva i Vojvodine

U Novom Bečeju održan je finalni turnir, za plasman od prvog do šestog mesta, prvenstva Vojvodine za rukometaše M-12 (2010. i mlađe godište). Na turniru je učestovalo šest ekipe, Vojvodine iz Novog Sada, Jedinstvo iz Novog Bečeja i Crvenka iz grupe A i Proleter iz Zrenjanina, Jabuka i Dinamo iz Pančeva iz grupe B.

U polufinalu borbe za plasman od 1 do 4 mesta Jedinstvo je pobedilo Proleter 18:10 (8:3), a Vojvodina - Jabuku 17:10 (10:7). U utakmici za treće mesto Proleter je savladao Jabuku 18:11 (8:6), dok su u borbi za peto mesto Dinamo iz Pančeva i Crvenka odigrali dve međusobne utakmice. U obe Dinamo je bio uspešniji (15:11) u prvoj i (9:7) u drugoj i tako zauzeo peto mestom, dok je Crvenka šesta.

Titula prvaka Vojvodine osvojila je ekipa novobečejskog Jedinstva, koja je u izuzetno uzbudljivom i neizvesnom finalu pobedilo favorizovanu Vojvodinu 11:9.

Sudinice Jovana Stevanić, Ana Marija Palangetić i Sanja Čolić

Ekipa iz Novog Bečeja, koju vode Đorđe Vujackov i Jovan Ristić, iznenadila je Novosađane koji se u prvom poluvremenu nisu mogli prepoznati. U tom periodu Jedinstvo je igralo borbeno i efikasno, što govori i rezultat u poluvremenu 7:3. U nastavku Vojvodina je bila mnogo organizovanija i u samoj završnici, u dva navrata, približila se na gol razlike, u 27. minutu (9:8) i 28. (10:9), međutim sve dileme razrešio je u poslednjem minutu Dominik Bito za konačnih 11:9.

Sve utakmice sudile su: Jovana Stevanić, Sanja Čolić (obe iz Kaća) i Ana Marija Palangetić iz Mužlje, dok je delegat bila Vesna Mandić iz Zrenjanina.

Finale: Jedinstvo – Vojvodina 11:9 (7:3)

Novi Bečej: Sportska hala „Jedinstvo“. Gledalaca 50. Sudinice: Jovana Stevanić (Kać), Ana Marija Palangetić (Mužlja). Isključenja: Jedinstvo 4, Vojvodina 10 minuta. Sedmerci: Jedinstvo 2 (2), Vojvodina 2 (2)

Jedinstvo: Marjanović, Veselinović, Ljubović, Tomić, Dominik Bito 4, Bunjevački, Armin Bito 4 (2), Vujović 1, Nadj, Lukić, Todorović, Dujin, Budai, Pajić, Bleskanj 2, Ereš

Vojvodina: Mijić 2 (2), Pudar, Raonić, Đerić, Inđić, Marković, Tošić, Despotović, Pukhouski 3, Ikotin 1, Savić, Mikić, Cvetković, Ladolež, Mirić, Trivunović 3, Budurin

Foto i tekst: Stevan Davidović