XS
SM
MD
LG

Pančevci novi superligaš, protiv Inđije jurišaju na tron, "Traktoristi" za očuvanje naslova, Ubljani za baraž, duel dva imenjaka na Novom Beogradu

Foto: prvaliga.rs

Odigrana su četiri kola u plej-ofu Mozzart Bet Prvoj ligi i najvećim delom rešene su određene dileme, ako ih je bilo, po pitanju prva dva mesta koja vode u elitu. IMT-e i Železničar su proslavili najveće uspehe i mirnije će odigrati dati preostale utakmice. Ostala je dilema oko drugog učesnika baraža. Za četvrto mesto konkurišu četiti kluba, Jedinstvo, Radnički (S. Mitrovica), Inđija i Novi Sad 1921. Najbliži cilju su Ubljani, naročito ako izvuku pozitivan rezultat protiv lidera.

Prethodno kolo donelo je poraz IMT-a u Inđiji i ubedljiv trijumf Pančevaca na Novom Beogradu, tako da se razlika smanjila na jedan bod. Ako “dizelka” nastavi uspešan niz u doigravanju lako se može desiti da se pored plasmana među superligaše domogne titule. Najviše golova je palo pored Save, Radnički je popravio gol razliku i pribljižio se Ubljanima na bod.

U narednom 5. kolu vodeći su domaćini i imaju za konkurente ekipe koje pokušavaju obilaznim putem da dođu do elite.

Sutra su na programu dva meča u Sremskoj Mitrovici i pored “Rajka Mitića”.

Radnički je ponovo domaćin, ovog puta imenjaku sa Novog Beograda, i ukoliko ponovi izdanje protiv Novosađana, a u slučaju povoljnog rezultata u Beogradu, mogu se nadati poziciji broj četiri. Ne mogu biti zadovoljni učinkom od četiri boda u doigravanju, srećom ostalo je dovoljno vremena da isprave propuste. Pored Save su izuzetno produktivni za razliku od rivala koji je na strani imao skroman učinak. “Majstori” kao da su plasmanom u plej-of ispunili cilj i bez pritiska odigraće meč u Sremskoj Mitrovici. Nepredvidivi su i, kako mogu da oduševe, tako mogu da razočaraju, tako da je nezahvalno davati bilo kakve prognoze, mada je domaćin bar na papiru bliži pobedi.

RFK Grafičar ima priliku da u duelu sa Novim Sadom 1921 ispravi propust iz meča sa Ubljanima. Mada su visoko na tabeli ni jednog trenutka nisu zanemarili razvojnu ulogu i trener Neđić u plej-ofu daje priliku svim igračima iz rostera. Dosadašnji rezultati su za pohvalu i treba im čestitati na kontinuitetu I konstantnosti igara, začinjenih ofanzivnom igrom, šansama i golovima. “Kanarinci” imaju iskusniji tim, umorne pojedince i nemaju veće ambicije do kraja, osim da trener Žigić da priliku igračima sa manjom minutažom.

IMT-e nije odigrao plej-of kako su želeli i polovičan učinak ne može zadovoljiti apetite tako kvalitetnog sastava. Inđija je na najbolji način iskoristila opuštenost i revanširala se protivniku za dva prethodna poraza. Ukoliko savladaju Jedinstvo mogu zadržati postojeću prednost i u dva preostala kola protiv nezainteresovanih Novosađana i Novobeograđana potvrditi primat. Za Ubljane imaju samo reči hvale i bez sumnje su hit prvenstva. Imponuju po kvalitetnom sastavu, načinu igre i nisu slučajno tu gde jesu.

Drugi konkurent za naslov, Železničar, ponovo je domaćin i ugostiće Inđiju. Protekle nedelje u Pančevu je bilo veselo i uveliko se proslavljao istorijski plasman među superligaše. Pitanje je koliko će biti u meču i spustiti se na zemlju kako bi nastavili uspešan niz iz prethodne četiri utakmice. Znajući da se radi o proverenim igračima, sa iskustvom igranja na velikoj sceni, verujemo da mogu brzo da se reorganizuju i vrate u željeni ritam. Uzdaju se u golgetersko umeće najboljeg strelca Grgića (13 golova) i čvrstinu zadnjeg reda. Gost iz sremske ravnice ne može da preti domaćinu, ali imaju pravo da se nadaju povoljnom rezultatu. Trener Dragoljić može da računa na rekovalescenta Radosavljevića, strelca gola na prethodnom meču i iskusnog Stojanovića.


IMT 7 : 1 RFK Novi Sad 1921
Železničar 5 : 3 Jedinstvo (Ub)
RFK Grafičar 1 : 0 Radnički (NB)
Radnički (SM) 1 : 1 Inđija Toyo Tires
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 37 22 9 6 75
2 Železničar 37 20 8 9 68
3 RFK Grafičar 37 17 9 11 60
4 Inđija Toyo Tires 37 13 15 9 54
5 Radnički (SM) 37 13 14 10 53
6 Jedinstvo (Ub) 37 14 11 12 53
7 RFK Novi Sad 1921 37 14 8 15 50
8 Radnički (NB) 37 13 6 18 45