XS
SM
MD
LG

Motivisani Mitrovčani dočekuju lidera, Pančevci pobedom nad "grafosima" žele da se obezbede, rivalima u Čelarevu baraž u podsvesti

Foto: prvaliga.rs

Pobeda i poraz domaćina i dva borbena remija bilans su 1. kola plej-ofa Mozzart Bet Prve lige. Ubljani igraju sve bolje i isprašili su Novosađane sa tri gola u mreži. Inđija je neočekivano kiksnula od Radničkog koga je pre četiri dana ubedljivo dobila. RFK Grafičar se domogao boda u 94. minutu, a u nezanimljivom derbiju sve je odlučeno u prvom poluvremenu.

Najboljih osam klubova neće imati predah, u sredu su na programu utakmice narednog kola.

“Majstori” na krilima trijumfa u Inđiji dočekuju Jedinstvo. Ekipa kojoj su predviđali borbu za opstanak prevazišla je sve prognoze i našla se neočekivano u plej-ofu. Odigraće u doigravanju za svoju dušu, rasterećeno i pokušati da favoritima zagorčaju život. Izvukli su pouke iz poraza od zeleno-belih u ligaškom delu, promenili stil igre i izmenama iznenadili domaćina. Pre mesec dana slavili su protiv Ubljana i primeniće sličan model nadajući se uspešnoj reprizi. Pored “studenjaka” spadaju među najuspešnije domaćine i neće odustati od proverenog recepta, a to je ofanzivni pristup. Jedinstvo je na krilima raspoloženog afričkog dvojca Zubairua i Karikarija nadigralo “kanarince” i trenutno su na mestu koje vodi u baraž. I Ubljanima je prevashodni cilj bio opstanak , uveliko su prevazišli očekivanja i šansu da se nađu u razigravanju za elitu neće propustiti.

Vodeći IMT-e odlazi u Sremsku Mitrovicu spokojan sa solidnom zalihom bodova, spreman da se u otvorenoj borbi revanšira protivniku za nedavni poraz. U derbiju sa Železničarom odigrali su koliko je trebalo za bod i nije se imalo šta videti u okršaju dve najuspešnije ekipe. Trener Jandrić ističe da su odigrali taktičku i fizički zahtevnu utakmicu. - Morali smo biti oprezni, protivnik nije naivan, svi su pomalo istrošeni i “matematika” je svima u podsvesti. Za Radnički kaže da imaju priliku da obezbede baraž i imaće jak motiv da ostvare rezultat, a na osnovu toga će graditi taktiku. Radnički je iznenadio mlade “grafose” i sa igračem manje (isključen Grbović) odigrali drugo poluvreme, poveli iz kontre, i ostali bez tri boda u dubokoj nadoknadi. Beograđani su imali zamerke na stil i defanzivni pristup igri ekipe sa Save, ali na kraju se pišu bodovi. Gosti će biti bez požutelog Vukića, dok se iskusni Stevanović vratio u trenažni proces.

Pokazalo se na primeru Inđije da je teško dobiti istog protivnika u kratkom vremenskom roku. Ligaški deo prvenstva zaključili su ubedljivom pobedom protiv “Majstora”, a samo nekoliko dana kasnije, isti rival im je uzeo meru. Teško je objasniti brojne promašaje, kaže trener Goran Dragoljić i navodi da su diktirali tempo, stvorili brojne prilike, ali je realizacija zakazala, za razliku od prethodnog meča. Šansu da nadoknade neplanirani minus imaće u Čelarevu protiv Novog Sada 1921, od kojeg su poraženi u poslednjem susretu. Domaćin ima iskusan sastav, koji zna igrati na rezultat i ovo im je, kao rivalu, poslednji voz da se domognu mesta koje vodi u baraž. Trenera Žigića muči realizacija i u proteklih 270 minuta nisu postigli gol. Inđija se uzda u bolja izdanja na strani i veruju da će Stojanović i ostali napadači proraditi.

Železničar će posle još jednog derbija ugostiti RFK Grafičar i eventualnom pobedom bi se udaljili od rivala na nedostižnih deset bodova. Na Bežaniji su odigrali na rezultat kao i protivnik, bez mnogo rizika, tako da malobrojni gledaoci nisu imali šta da vide. Mladi “grafosi” su dobro krenuli protiv Mitrovčana, dominirali, dali gol iz lepe akcije, ali kiks čuvara mreže uticao je na tok meča. Primljen gol iz kontre, neiskorišćen jedanaesterac i defanziva gostiju nisu pokolebali momke trenera Neđića i pravda je stigla u četvrtom minutu dadoknade za 2:2. Neđić kaže da domaćin ima znatno iskusniju superligašku ekipu, znaju šta hoće i sve podređuju rezultatu. Gosti neće odustati od svog modela otvorenog pristupa, sa željom da se nadigravaju.


IMT 7 : 1 RFK Novi Sad 1921
Železničar 5 : 3 Jedinstvo (Ub)
RFK Grafičar 1 : 0 Radnički (NB)
Radnički (SM) 1 : 1 Inđija Toyo Tires
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 37 22 9 6 75
2 Železničar 37 20 8 9 68
3 RFK Grafičar 37 17 9 11 60
4 Inđija Toyo Tires 37 13 15 9 54
5 Radnički (SM) 37 13 14 10 53
6 Jedinstvo (Ub) 37 14 11 12 53
7 RFK Novi Sad 1921 37 14 8 15 50
8 Radnički (NB) 37 13 6 18 45