XS
SM
MD
LG

Radnički 1923 bez "bele zastave" na gostovanju lideru prvenstva

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Regularni deo sezone u Mozzart Bet Superligi Srbije fudbaleri Radničkog 1923 završavaju gostovanjem braniocu titule i lideru na tabeli, ekipi Crvene zvezde, u ponedeljak od 18 časova pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu. Kragujevčani su pobedom nad imenjakom iz Niša u prošlom kolu osigurali plasman u plej-of, pa na ovo gostovanje odlaze maksimalno rasterećeni i sa željom da se nadigravaju sa vodećim timom prvenstva.

Šumadinci su plasmanom u plej-of napravili veliki iskorak u odnosu na prošlu sezonu kada su uz dosta muka uspeli da sačuvaju superligaški status. Mora se priznati da su izabranici trenera Dejana Joksimovića igrama koje su pružali tokom čitave sezone u potpunosti zaslužili mesto među osam najbolje plasiranih ekipa na tabeli, ali i da su ovim velikim uspehom podigli lestvicu očekivanja u sezonama koje slede.

- Neki naš primarni cilj na samom početku sezone bio je opstanak u ligi. Međutim, kako je sezona odmicala i kako smo beležili sve bolje i bolje rezultate, ukazala nam se prilika da se domognemo plej-ofa. Mislim da je ovo veliki uspeh jer ne samo da smo plasmanom u plej-of obezbedili opstanak u ligi, već smo dobili i priliku da odigramo još sedam kvalitetnih utakmica protiv najboljih ekipa u prvenstvu – izjavio je povodom ulaska u plej-of strateg Kragujevčana Dejan Joksimović, jedan od retkih superligaških trenera koji je imao konstantnu podršku uprave kluba, čak i u momentima kada rezultati nisu bili baš najsjajniji.

Plasmanom među osam najboljih ekipa na tabeli ne završavaju se takmičarske ambicije Šumadinaca u ovoj sezoni, koji će svakako nastojati da ostave što je moguće bolji utisak u plej-ofu i da po mogućstvu naprave dodatni iskorak na tabeli.

- U plej-of ulazimo rasterećeni, ali sa jasnom željom da produžimo ovaj kontinuitet dobrih igara i rezultata i da pokažemo da smo zasluženo tu gde jesmo – među osam najboljih ekipa na tabeli. Do kraja sezone nastojaćemo da dodatno uvećamo bodovni saldo i poboljšamo trenutni plasman na tabeli, kao i da, uslovno rečeno, „namučimo“ ekipe iz samog vrha tabele – poručuje vodeći strelac “crvenih” ove sezone Milutin Vidosavljević, čiji je pogodak odlučio prethodni duel sa Nišlijama.

Pre nego što započnu nadmetanje u plej-ofu, Kragujevčani će morati da odigraju još jednu utakmicu regularnog dela prvenstva i to protiv najtežeg mogućeg protivnika. Ekipa Crvene zvezde nalazi se na pragu osvajanja šeste uzastopne titule prvaka države, s obzirom da u ovom trenutku ima čak 20 bodova prednosti u odnosu na svoje najbliže pratioce, TSC i Čukarički. Šumadinci su jesenas na “Čika Dači” poprilično namučili “crveno-bele”, koji su do trijumfa došli pogotkom Aleksandra Kataija sa “bele tačke”, pa se sa pravom nadaju da će to isto učiniti i u uzvratnoj utakmici na stadionu “Rajko Mitić”.

– Crvena zvezda je u ovom trenutku najkvalitetnija ekipa u Srbiji, što uostalom pokazuje i njen plasman na tabeli. Bez obzira na to, mi na ovo gostovanje ne idemo sa „belom zastavom“. Očekujem da, baš kao i u svakoj prethodnoj utakmici, pružimo svoj maksimum na terenu i da ekipu Crvene zvezde učinimo „nervoznom“, odnosno da je dovedemo u poziciju da strepi za konačan ishod, kako što je to bio slučaj u prethodnoj utakmici na „Čika Dači“. Naravno, tu je i faktor protivnika, na koji ne možemo puno da utičemo, ali svakako očekujem da pružimo dobar otpor – istakao je pred gostovanje “crveno-belima” Dejan Joksimović.

Jedan od glavnih aduta Kragujevčana u predstojećoj utakmici biće svakako Milutin Vidosavljević, koji je ovog proleća uspeo da donese bod “crvenima” na gostovanju u Humskoj, a sada će to isto pokušati da ponovi i na drugoj strani Topčiderskog brda.

- Očekujem jedan jako zanimljiv meč u ponedeljak. Prava je šteta što neće biti publike, što donekle ubija draž same utakmice, koja doduše nema veći takmičarski značaj za obe ekipe. Mi svakako dolazimo sa namerom da se nadigravamo sa trenutno najboljom ekipom u prvenstvu i da učinimo sve što je u našoj moći da dođemo do povoljnog rezultata, što bi svakako obradovalo naše verne navijače – naglašava Vidosavljević.

Zbog parnih kartona gostovanje na stadionu “Rajko Mitić” propustiće Luka Zorić i kapiten Miloš Vidović, a van stroja su i Milan Mitrović i Luka Milunović, koji imaju problema sa povredama.

Direktan prenos utakmice je na Arena Sport 1 Premijum kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odloženi snimak susreta.


Radnički (N) 1 : 0 Javor Matis
Čukarički 1 : 0 Partizan
Voždovac 1 : 3 TSC
Vojvodina 2 : 0 Novi Pazar
Radnik 1 : 0 Napredak
Mladost (L) 0 : 0 Mladost GAT
Kolubara 2 : 1 Spartak ŽK
Crvena zvezda 2 : 0 Radnički 1923
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 26 4 0 82
2 TSC 30 18 8 4 62
3 Čukarički 30 19 5 6 62
4 Partizan 30 17 6 7 57
5 Vojvodina 30 14 12 4 54
6 Novi Pazar 30 15 5 10 50
7 Voždovac 30 11 6 13 39
8 Radnički 1923 30 10 7 13 37
9 Kolubara 30 10 7 13 37
10 Napredak 30 8 7 15 31
11 Radnički (N) 30 7 8 15 29
12 Javor Matis 30 7 8 15 29
13 Spartak ŽK 30 5 10 15 25
14 Mladost (L) 30 4 11 15 23
15 Radnik 30 5 8 17 23
16 Mladost GAT 30 4 8 18 20