XS
SM
MD
LG

Nenad Krstić na čelu kraljevačke Sloge

Nenad Krstić novi predsednik KK Sloga iz Kraljeva

Na vanrednoj izbornoj Skupštini Košarkaškog kluba Sloga iz Kraljeva izabrano je novo rukovodstvo. Novi predsednik ABA 2 ligaša iz grada na Ibru je Nenad Krstić proslavljeni košarkaški reprezentativac, kapiten nacionalnog tima i treći NBA igrač iz Kraljeva. Uz novog predsednika izabran je novi Upravni i Nadzorni odbor. Popularni Krle se zahvalio na poverenju, obećao veliki rad jer Sloga je veliko košarkaško ime u zemlji i regionu.

Ovo je velika čast za mene i velika odgovornost. Sloga među najboljim i najvećim klubovima u zemlji, njena tradicija obavezuje i svestan sam težine zadatka. Zahvalnost prethondom rukovodstvu na svemu što su uradili, jer znam da im nije bilo lako. Ogromna zahvalnost gradu Kraljevu i gradonačelniku dr Predragu Terziću sa kojim sam imao saradnju iz periooda kada sam radio u KSS i za koga znam koliko voli košarku i koliko mu je stalo do Sloge – naglasio je Nenad Krstić obraćajući se delegatima Skupštine KK Sloga.

Veliki povratak u rodni grad - Nenad Krstić na izbornoj sednici Skupštine KK Sloga

Posao će biti težak, Sloga je u ozbiljnim organizaciono-finansijskim problemima, ali uz ogromnu podršku grada koja je prisutna, može se sve prevazići.

Situacija je veoma teška. Sloga duguje po raznim osnovama 24 miliona dinara i mislim da je to najveći dug u istoriji kluba. Ovako izrečena informacija svakoga bi obeshrabrila, to je normalno, ali verujem da svi zajedno, jedinstveni, ujedinjeni oko kluba možemo naći rešenje. U prilog nam ide izuzetna podrška grada Kraljeva i siguran sam da ćemo uspeti da nađemo rešenja. Biće potrebno mnogo rada, ulaganjam strpljenja, jer ništa ne uspeva preko noći.

Novi predsednik Sloge dotakao se planova, učešće u ABA 2 ligi i dalje ostaje prioritet, ali je naglašen i rad sa najmlađima.

Tandem za bolje sutra kraljevačke Sloge - trener Marko Dimitrijević i novi predsednik Nenad Krstić

Osnovna ideja je podići Sloginu školu košarke, jer je evidentno da tu nisu stvari kako treba da budu. Mi moramo učiniti napor dam okupimo što više dece, da omogućimo najbolji stručni rad i da kroz godine rada stvorimo nove reprezentativce i igrače za naš prvi tim. Naravno, tu će biti prisutna i saradnja sa drugim školama košarke u gradu, želimo da budemo otvoreni svima, ali Sloga je brend, ime i to mora da bude iznad svih. Znam da će neko reći da deca odlaze za Beograd, da su im tamo omogućeni bolji uslovi, ali verujem da imamo snage da se borimo da zadržimo talente kraj Ibra – zaključio je Nenad Krstić i uz aplauze prisutnih najavio češća zasedanja Skupštine kluba kako bi se delegati informisali šta je urađeno u proteklom periodu.

Detalj sa vanredne izborne Skupštine KK Sloga

Pre izbora novog predsednika, usvojena je ostavka dosadašnjeg UO na čelu sa predsednikom Vladimirom Đokovićem koji je, obraćajući se delegatima naglasio kakvi problemi su opteretili i još uveki opterećuju klub. Koliko je bilo teško dobiti licencu za takmičenje, jer za poslednjih skoro dve godine na naplatu su došla potraživanja stara i preko 20 godina. Pomenut je i nedavni štrajk igrača, neodlazak na utakmicu u Pančevo, ali je izražena nada da će novi ljudi u rukovodstvu kluba imati snage i moći da se izbore sa svim problemima i podignu Slogu na viši nivo. Po završetku Skupštine priređen je mali koktel,a Sloga će premijerni meč sa novim predsednikom imati 4. marta u Zemunu protiv domaće Mladosti. Posle toga sledi i poslednji balon ABA 2 lige u Širokom Brijegu kada će se rešiti pitanje plasmana „belih“ u plej of ovog takmičenja.