XS
SM
MD
LG

Završena sezona

Najuspješnija skijaška sezona na Jahorini je završena poslije 131 dan rada. OC Jahorina je prvi u regionu otvorio I posljednji zatvorio ski centar za skijaše I posjetioce, što je do sada nezapamćeno na Jahorini. Rekordan broj od gotovo 185.000 skijaša koji su uživali na olimpijskoj planini, prihodi samo od prodaje karata koji su prestigli 5.300.000 KM I premašili prihode od prošle sezone za 86%, još jedan su od dokaza da je novi menadžment ovog ski centra vratio povjerenje u zimu na Jahorini.
"Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je posljednjih 8 godina prvi put iskazan pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 544.798 KM, pogotovo poslije prošlogodišnjeg rezultata koji je bio u minusu od 4.356.116 KM, ali I da je ovogodišnji prihod od prodaje karata bolji od zbira dvije prošle sezone za 1.000.000 KM. Takođe, dostigli smo broj od 1.500.000 vožnji u toku sezone, što je za 50% više nego prošle sezone. Ako uzmemo kao parameter da je svaki skijaš na planini potrošio u prosjeku 500 KM, možemo reći da je indikator prihod od turističke potrošnje na Jahorini oko 92.000.000 KM, čime smo opravdali povjerenje I podršku koju su nam pružili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik I Vlada Republike Srpske. Ono što me najviše raduje je da smo akciju besplatnog skijanja za djecu sa područja opštine Istočno Sarajevo realizovali I da je na Jahorini iskorišteno 11.200 besplatnih dječijih karata" istakao je direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić. On je dodao I da su pored impresivnog poslovnog rezultata u ovom preduzeću, postignute I uštede u različitim segmentima poslovanja u iznosu više od 15.000.000 KM.

Sezonu na Jahorini su obilježila i bogata zabavna i takmičarska dešavanja kao što su Ski opening, doček Nove godine uz preko 20.000 posjetilaca koji su uživali uz muziku jedne od najvećih zvjezda današnjice Željka Joksimovića, te prvi zimski Exit festival pod nazivom Festival 84 koji je za 4 dana privukao preko 20.000 ljubitelja odlične zabave I dobrog skijanja. Održana su I testna takmičenja za Olimpijske igre mladih koje će se održati slijedeće sezone, potom Trka poznatih ljubitelja Jahorine kada je olimpijska planina ugostila neke od najvećih legendi iz svijeta skijanja poput Alberta Tombe, Bojana Križaja, Jureta Košira ali I mnogih drugih koji su sa planine ponijeli samo pozitivne utiske, kao i Trka ambasadora kada je Jahorina bila centar dešavanja za diplomatski kor zemalja širom svijeta.

Iz OC Jahorina najavljuju da im je u planu da rade 365 dana u godini I da pripremaju ljetnju sezonu koja će biti dostojna protekloj najuspješnjijoj zimskoj sezoni po svim parametrima koji se prate. Takođe su najavili I da su već počeli da pripremaju I slijedeću zimsku sezonu kako bi održali kontinuitet I sve bolje rezultate u poslovanju.

Dejan Ljevnaić