XS
SM
MD
LG
20.03.2009 A.Daišević

"Musketari" hoće majstoricu

Zašto je Kraljevo odbojkaški bastion Srbije i zašto se ovde magična igra na mreži na specifičan način voli i ceni? Neupućeni su odgovor na ova pitanja mogli da dobiju u četvrtak veče na trećoj utakmici polufinala plej ofa Viner Štediše Superlige odbojkaša. Megdan su delile komšije kraljevačka Ribnica i kragujevački Radnički,a sportska dvorana kraj Ibra, od milošte nazvana "kutija šibica", bila je ispunjena do poslednjeg mesta, pa čak i malo više od toga. Uz posetu išla je i fantastična atmosfera, navijanje vredno najvećih evropskih i svetskih događaja i sve to bez i jednog incidenta. Pohvale zaslužuju i navijači iz Kragujevca koji su, iako u manjini, muški bodrili svoje ljubimce i na kraju sa njima znali da proslave vrednu pobedu. Radnički je uzvratio brejk u Kraljevu, na korak je od željenog plasmana u finale plej ofa, ali u Ribnici ne razmišljaju o predaji.
- Dok god se igra šanse postoje i mi ćemo pokušati da u našoj dvorani, u predivnoj atmosferi kakvu samo kraljevačka publika zna da napravi, zabeležimo pobedu protiv velikog rivala i izborimo majstoricu. Ribnica to mora da uradi zbog sebe, velike tradicije i navijača koji su bili najbolji akter trećeg dvoboja sa Radničkim – naglašava Boško Mačužić u predvečerje novog "šumadijskog derbija".

Ribnica je prethodnu utakmicu slabo počela i na isti način i završila?
- Da, a između toga smo negde usadili dva seta dobre igre i vođstva od 2:1. Ipak, upozoravao sam da je start te treće utakmice jako bitan i da će on mnogo toga odlučiti. Mi smo premlako, sporo, neambiciozno ušli u meč, Radnički je imao sve ono što je nas krasilo na ranijim mečevima i gosti su poveli. Bez obzira što smo se kasnije vratili u igru, nismo imali koncentracije i nerava da zadamo završni udarac. Imali smo zbog nervoze Kragujevčana vođstvo na startu četvrtog seta 3:0, pa 6:2, a onda smo na volšeban način dozvolili rivalu da nas prevede i povede 8:11. Tu je bio kraj tog dela igre i tu se meč završio.

Kako će izgledati četvrti meč? Kakve atribute ima Ribnica da stigne, kao i pre dve godine, do majstorice u polufinalu plej ofa?
- Sada je Radnički u velikoj prednosti. Znaju da im je meč lopta obezbeđena kod kuće, ali će sigurno rasterećeni pokušati ceo posao da završe sutra. Mi imamo svoj kvalitet koji je dovoljan da se favorizovani rival baci na kolena, to smo već pokazali i u Kraljevu i u Kragujevcu. Moramo da odigramo snažno, hrabro, bez oscilacija, svi na gornjoj granici svojih mogućnosti. Ako na sve to dodamo faktor publike koju opet očekuje u punom broju, eto recepta za pobedu i produžetak ove serije. Navijači su glavna karika u našem nastojanju da stignemo do trijumfa – zaključuje Boško Mačužić trener Ribnice. 
U Ribnici su već danas pustili karte (cena 150 dinara) u prodaju, a po rečima direktora Milinkovića morali su i doštampati deo za četvrtu utakmicu. Iz kraljevačkog prvoligaša se zahvaljuju navijačima na poseti i ponašanju i pozivaju ih da i sutra budu pravi i u punom broju, da u Halu sportova dođu ranije kako bi se izbegle gužve oko dvorane.

Tokom trećeg seta treće utakmice polufinala plej ofa stigla je vest da je u Beogradu, gde je bio na operaciji, preminuo otac libera Ribnice Vladimira Jovića. Bio je to šok kako za iskusnog igrača, tako i  za sve istinske ljubitelje odbojke i Vladove saigrače. Prvotimci Ribnice sutra će prisustvovati sahrani, i najverovatnije će igrati bez igrača sa najdužim stažom u prvom timu prvoligaša iz grada na Ibru.