XS
SM
MD
LG

Srpkinje ubedljive u Bugarskoj

Photo credits: SportsPhotographers/ M.S.V Photographers

Ženska seniorska reprezentacija Srbije savladala je ekipu Bugarske na gostovanju rezultatom 35:17 (19:6). Najefikasnije među devojkama u belim dresovima bile su Stamenić sa osam, odnosno Radosavljević sa šest postignutih golova. 

Sledi poslednja utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Turske, koja će direktno odlučiti koja od dve selekcije ide sa pozicije broj dva. Crna Gora je već obezbedila plasman, a Srbiji omogućila bolju startnu poziciju pred nedeljni okršaj pobedivši Turkinje 30:28 u izuzetnoj atmosferi, takođe u gostima.

Selektor Srbije, posle pobede, bio je kratak, znajući da je zadatak uspešno obavljen, ali da fokus mora biti usmeren na Zrenjanin.

”Dogovorili smo se da od prve sekunde pokažemo ozbiljan pristup u ovoj utakmici i devojke su to ispoštovale. To je i potvrdila uvodna razlika od 10:0. Nakon toga je bilo mnogo lakše i takav odnos je omogućio mlađim igračicama veću minutažu što nam znači pred utakmicu sa Turskom”, zaključio je Bregar.

Najbolji strelac iz redova Srbije, Aleksandra Stamenić, kratko je prokomentarisala.

”Lepo smo otvorile utakmicu, ušle smo vrlo fokusirano. Trener je dao svima šansu, a mi smo je adekvatno iskoristile. Spremamo se za Tursku, da ove kvalifikacije završimo na pravi način.”

Jedna od onih koje su adekvatno iskoristile šansu bila je i pivot niške Naise, Jelena Knežević.

”Čestitala bih svojim saigračicama. Odradile smo sve što se očekivalo od nas. Svi zahtevi trenera su ispunjeni. Izuzetno sam ponosna kakav smo tim i verujem u isti pristup i protiv Turske.”

Podsećanja radi, poslednja utakmica kvalifikacija zakazana je za nedelju, 7. april, sa početkom u 18 časova u zrenjaninskoj ”Kristalnoj dvorani”.