XS
SM
MD
LG
08.04.2009 A.Daišević

Kraljevački prvoligaš sumirao tek završenu sezonu

Ribnica je sezonu završila kao četvrtoplasirana ekipa u Viner Štediše Superligi, stigla do četvrtfinala Kupa Srbije gde je u dve super uzbudljive utakmice izgubila od, kasnijeg osvajača ovog trofeja, beogradske C. zvezde. Igrali su „musketari“ i u plej ofu i tek posle pete utakmice položili oružje pred nešto boljim Radničkim iz Kragujevca. Sve nabrojano, kao i činjenica da je klub iznedrio pet igrača na širem spisku „A“ reprezentacije Srbije, te dvojicu koji igraju na EP za kedete u Holandiji, bilo je više nego dovoljno da sezona 2008./'09. dobije najvišu ocenu.
- Jako sam zadovoljan, a takvu ocenu dalo je i rukovodstvo kluba. Uspeli smo u nameri da afirmišemo mlade igrače, stvorimo nove reprezentativce i ostvarimo rezultat na terenu, izborimo plej of i evropsku vizu. Više od ovoga sigurno nije moglo, ako se zna kako klub funkcioniše i sa kakvim je budžetom raspolagao. Nastavili smo treninge sa igračima iz Kraljeva, dok smo momcima sa strane, pogotovo onima kojima ističe ugovor, dali slobodu da rade kod kuće. Nije popularna mera, ali moramo da štedimo. Sezona još nije gotova što se tiče mlađih selekcija. Kadeti imaju lepu priliku da se plasiraju na finalni turnir gde će braniti naslov, pioniri će u Kraljevu igrati polufinalni turnir sa Vojvodinom, Seltersom i Smederevom i pokušati da dođu do finala gde brane titulu, a juniori su već na finalnom turniru. Ove godine ćemo, posle nekoiko godina pauze, učestvovati na Majskom turniru u Beogradu i dolazimo sa najvećim ambicijama – u dahu je pred novinarima, na pres konferenciji, govorio Boško Mačužić trener Ribnice.
U klubu će pored navedenih takmičenja mlađih selekcija biti vrlo živa aktivnost i po pitanju organizovanja predstojeće redovne izborne Skupštine.
- Klub u 2009. godini slavi 55 godina postojanja i uspešnog rada. Doneli smo odluku na poslednjem UO da u poslednjoj nedelji aprila organizujemo Skupštinu i izaberemo nove organe upravljanja. Nadam se da će se ljudi dobre volje javiti, da zajedno učinimo Ribnicu jačom i boljom. Mi smo u prethodnom periodu pokazali da smo sa skromnim sredstvima i domaćinskim poslovanjem postali jak klub, kojim se ovaj grad ponosi i tražimo samo prave partnere. Vrlo ozbiljno i pažljivo radimo na pripremi Skupštine i tražimo pravo rešenje za prvog čoveka kluba, koga nemamo skoro četiri godine – napominje Milivoje Mitrović predsednik Skupštine OK Ribnica.
Potraga za novim predsednikom kluba usko je povezana i sa sklapanjem mozaika novog budžeta koji bi trebalo da pokrije sve obaveze vezane za stvaranje tima za novu sezonu, kao i učešće Ribnice u Čelendž Kupu u novoj sezoni.
- Finansijski izveštaj za Skupštinu je već spreman i mogu da kažem da smo samo u 2005. godini poslovali sa gubitkom, sve ostalo domaćinski i pozitivno. Ipak, ovu sezonu završavamo u dugovima, to ne krijemo. Razlog su problemi u lokalnoj samoupravi, kašnjenje uplata predviđenih budžetom grada, tako da velikim naporima članova i prijatelja kluba pokušavamo da isplivamo iz trenutne situacije. Jedno je sigurno, nikome nećemo ostati dužni, a već smo počeli i razgovore sa igračima kojima ističu ugovori i moguće je da će neki i ostati u Ribnici. Rano je sada govoriti kakav će biti tim za novu sezonu, prvo da odradimo Skupštinu, izađemo iz dugovanja, pa ćemo pričati – jasan je direktor Ribnice Đurađ Milinković.
Ribnica će na predlog lokalne samouprave biti klub koji će učestvovati u sportskom povezivanju Kraljeva i poljskog grada Zelena Gora. Tako će prva i juniorska odbojkaška ekipa iz grada pobratima biti gosti Ribnice od 8.-10. maja, a Kraljevčani će posetu uzvratiti u septembru mesecu. Na pres konferenciji je naglašena odlična saradnja sa medijima koji su uvek bili uz Ribnicu, a u mesecima koji slede znaće se da li najbolji i najuspešniji sportski kolektiv u Kraljevu okreće list i dobija novo lice.