XS
SM
MD
LG
21.03.2009 wienerliga.org

Ribnica i Radnički će igrati majstoricu

U predivnoj atmosferi, pred 2.000 gledalaca, Ribnica je uspela da pobedi Radnički, kao i pre dve nedelje ponovo maksimalnim rezultatom. Za musketare je ovo bilo biti ili ne biti, za ostanak u borbi za titulu, a zanimljivo je da su nervozniji bili Kragujevčani, iako se okečivalo da će oni mnogo mirnije igrati ovaj susret.
Kraljevčani su pružili vrhunsku partiju u prvom setu, u kome gotovo da nisu napravili grešku, niti su dozvolili rivalu da ozbiljnije ugrozi njihovu prednost, koju su stekli već u uvodnim minutama susreta. Već tada je bilo jasno da će dominantne figure šumadijskog derbija biti primačka dijagonala Ribnice Đorđević – Kovačević, koja je majstorski odigrala utakmicu od prvog do poslednjeg poena.

Najviše uzbuđenja viđeno je drugom setu. Prvo je Nakovski dobio žuti karton, a onda zbog novog prigovora i udaranja rukom po mreži usledio je i crveni karton istom igraču. Ubrzo je usledio prekid, jer su na parket pale flaše sa vodom, a pauza je trajala desetak minuta. 
Nešto kasnije je žuti karton zbog prigovora dobio i Milan Ilić, a igrači Radničkog su postajali sve nervozniji. Ipak, Nikola Gjorgiev je držao goste u vođstvu, sve do 22:21. Ribnica je ipak uspela da dobije set, jer je trener Mačužić insistirao na mirnoći i strpljivosti, ne dozvolivši da njegova ekipa podlegne prtitisku.

Treći set je bio samo formalnost, od prvog do poslednjeg poena igrala je samo Ribnica, a sa potpuno razbijenim gostima poigravao se u ovom delu igre Uroš Kovačević. Kao i pre dve godine, peta utakmica u Kragujevcu rešiće pitanje finaliste nacionalnog šampionata.

Priznao je trener Kragujevčana Slobodan Kovač da je njegov tim bi isuviše nervozan.
Ribnica je bolje otvorila utakmicu i zasluženo je pobedila. Mi smo na žalost bili prilično nervozni, ulazili smo u dijaloge sa sudijama oko spornih lopti, malo razmišljali o igri i to nam se osvetilo. U Srbiji svi znaju kakva je atmosfera u Kraljevu i ova publika zaista zna da podigne svoj tim, ali i da pretera, što se dogodilo sada, ali ovo je ipak sport, odnosno odbojka, a ne fudbal. Okrećemo se petoj utakmici i nadam se da ćemo pred našim navijačima izboriti plasman u finale – rekao je Slobodan Kovač.

Presrećan je posle velikog trijumfa bio Mirko Radević, kapiten Ribnice:
Zahvalio bih se našim navijačima, koji su nas naterali da verujemo da možemo da pobedimo favorizovani Radnički. Odigrali smo jako dobar meč, što je za svaku pohvalu, ako se zna kako smo izgubili pre dva dana. Ovu pobedu poklanjamo našem liberu Vadimiru Joviću, koji je sahranio oca, ali je imao snage da izdrži i da bude sa nama na terenu. Pokušaćemo ono što je bilo nemoguće i pre dve godine, a tada smo uspeli da u Kragujevcu pobedimo Radnički i izborimo finale plej-ofa.



Poslednji poen Ribnice za pobedu

Ribnica - Radnički Credy banka 3:0 (25:16, 25:23, 25:18)

Dvorana sportova u Kraljevu. Gledalaca: 2.000. Sudije: Dejan Jovanović (Beograd) i Boris Kolarević (Novi Sad). Trajanje meča: 88 minuta. Rezultat u seriji: 2:2.
RIBNICA: Gavrilović 7, Đorđević 14, Mijalković 8, Kovačević 11, Bićanin 2, Radević 6, Jović (libero), Radivojević, Mrdak 5, Borovnjak, Milovanović, Lazarević. Trener: Boško Mačužić.
RADNIČKI KREDI BANKA: Duduj 4, Simeunović 11, Nakovski 5, Ilić 2, Čedić 6, Gjorgiev 14, Pantelić (libero), Jovanović 1, Perović 1, I. Ivović 1, Stevanović, Radović. Trener: Slobodan Kovač.