XS
SM
MD
LG

Vojvodina osvojila Superkup Srbije

RK Vojvodina - foto: RSS

Novosadska ekipa osvojila je sve trofeje u sezoni koja je za nama i time potvrdila apsolutnu dominaciju na domaćoj sceni. Savladana je ekipa Dinama iz Pančeva rezultatom 32:22 (15:9).

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Stefan Sunajko sa sedam golova, dok se kod finalista najviše istakao Stefan Ilić sa četiri pogotka.

Šef struke Novosađana, Boris Rojević, nije krio zadovoljstvo posle pobede:

”Odigrali smo jednu sjajnu utakmicu. Podelio sam minutažu i sačuvao ekipu. Igramo na svaka tri dana sa četiri jaka protivnika. Dinamo ima kvalitetnu ekipu i trenera te sa njima igrati nikada nije lako bez obzira šta rezultat pokazuje. Očekujem sve bolji i bolji Dinamo, Partizan takođe diže formu. Metaloplastika ima sjajan sastav i smatram da nismo toliko dominantni da možemo da se opuštamo, ali bih čestitao svojim momcima na osvajanju svih trofeja za 2023. godinu.”

Početak utakmice obeležila je izuzetna odbrana aktuelnog šampiona s obzirom da su prvi pogodak primili tek posle 11 minuta!

Zaigrao je Dinamo tada disciplinovanije i brže, čak i izvojevao isključenje, ali je Vojvodina držala rano stečenu prednost.  Do poluvremena je vođena čvrsta borba, Dinamo je prišao na minus dva u jednom trenutku, ali se na pauzu otišlo rezultatom 15:9.

Nastavak igre nije doneo velike promene, a u tome je pomogla i činjenica što je Dinamo zbog pogrešne izmene u prvom poluvremenu drugi deo počeo sa dva igrača manje. Vojvodina je do kraja koristila svaku priliku da uveća svoju prednost što ju je dovelo do toga da je kompletirala sve trofeje za sezonu koja je za nama.

Za najkorisnijeg igrača Super Kupa proglašen je Vukašin Vorkapić, desno krilo Vojvodine.

"Plan nam je bio da osvojimo sve trofeje u sezoni i taj cilj smo ostvarili. Srećni smo i zadovoljni. Pohvalio bih svoje saigrače na disciplini i ostvarenju rezultata, kao i što su mi pomogli da osvojim ovo priznanje", istakao je reprezentativac Srbije po osvajanju ove individualne nagrade.