XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Evrogolovi Čumića i UroÅ”a Nikolića za pobedu nad Novim Pazarom!

11.04.2023 fkvojvodina.rs

Detalj sa meča - foto: fkvojvodina.rs

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom Karađorđu ekipu Novog Pazara rezultatom 2:0 u 30. kolu Mozzart Bet Super lige Srbije. Strelci za Vojvodinu bili su Nikola Čumić u 47. i UroÅ” Nikolić u 52. minutu.

Ā 

Novi Pazar je imao prvu Å”ansu na meču, posle pet minuta nakon centarÅ”uta sa strane Kiković je gađao glavom u Carevića. VoÅ”a je prvi put pripretila na isteku 10. minuta, Čumić je proigrao UroÅ”a Nikolića na desnoj strani, a ovaj sa 15 metara gađao dalji ugao, ali je golman odbio u korner.

VoÅ”a je nastavila da napada i da igra na polovini rivala, a novu Å”ansu domaći su imali u 20. minutu. Ponovo je glavni akter bio Nikolić, koji je odlično gađao iz slobodnog udaraca sa 25 metara, opet je Slavković odlično intervenisao. Novi Pazar je čekao Å”ansu iz kontri i u 29. minutu je iz takve situacije ponovo pripretio Careviću, Majdevac je izbegao ofsajd poziciju i iskosa sa desne strane izaÅ”ao pred gol, ali je pogodio spoljni deo mreže.

Do odlaska na odmor, VoÅ”a je imala joÅ” dve prilike, preko Vitasa koji je gađao glavom, baÅ” kao i MalbaÅ”ić posle centarÅ”uta UroÅ”a Nikolića, ali je ponovo Slavković bio na pravom mestu i u prvom delu je imao čak Å”est uspeÅ”nih intervencija.

Trener VoÅ”e Radoslav Batak na poluvremenu je odlučio da osveži tim, uÅ”li su Topić i Nemanja Nikolić umesto Busnića i Milosavljevića i ubrzo su domaći postigli dva gola. U 47. minutu Čumić je prihvatio loptu na levoj strani, oslobodio se čuvara i uneo u sredinu i potom sa 25 metara pogodio prvi ugao za 1:0. Pet minuta kasnije, UroÅ” Nikolić je postigao joÅ” jedan evrogol, sve je uradio sam, vukao loptu dvadesetak metara, namestio se i levom nogom sa ivice Å”esnaesterca od stative pogodio za 2:0!

VoÅ”a je nastavila da dominira i stvara Å”anse, a sledeću je imao MalbaÅ”ić u 57. minutu kada je gađao iskosa sa leve strane, ali je izblokiran. Nakon kornera, u istom napadu, posle uigrane akcije, UroÅ” Nikolić je sjajno pronaÅ”ao Čumića, čiji je udarac sa gol linije izbacio PeÅ”ukić. Usledio je neÅ”to mirniji period igre, VoÅ”a je kontrolisala igru i držala rivala podalje od opasne zone, pa nije bilo mnogo posla za Lazara Carevića.

Na isteku 70. minuta Lazarević je oprobao udarac sa distance, Slavković je ovaj put dobro intervenisao, baÅ” kao i Carević na drugoj strani posle pokuÅ”aja Majdevca u 75. minutu. Isti igrač pokuÅ”ao je joÅ” jednom, u 87. minutu je sa 15 metara Å”utirao preko prečke. U poslednjim trenucima meča Čumić je imao joÅ” jednu Å”ansu, posle pasa Simića gađao je dalji ugao, lopta je proÅ”la pored stative.

VoÅ”a je regularan deo sezone zavrÅ”ila sa 54 boda i u plej-of ulazi kao petoplasirana ekipa na tabeli i do kraja dana biće poznat kompletan raspored utakmica.

Vojvodina: Carević, Jeličić, Vitas, Ljubisavljević, Lazarević, Milosavljević (od 46. Topić), Busnić (od 46. N. Nikolić), MalbaÅ”ić (od 78. Baraj), U. Nikolić (od 78. Bogdanović), Čumić, MiloÅ”ević (od 69. Simić).

Novi Pazar: Slavković, PeÅ”ukić, Rubežić, Kiković, Kurdić, Joksimović, ErgelaÅ” (od 60. Stanojlović), Mijić, Bogdanovski, Majdevac (od 88. Fijuljanin), Radovac (od 60. Đuričković).

Izvor:Ā fkvojvodina.rs

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije Vojvodina Novi Pazar
GogiMix1 i joÅ” 8 korisnika su tipovali utakmicu