XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Vojvodina sezonu počela pobedom

10.07.2022 fkvojvodina.rs

Detalj sa meča - foto: fkvojvodina.rs

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom "Karađorđu" ekipu Napretka rezultatom 1:0 (0:0) u prvom kolu Mocart Bet Super lige Srbije. Jedini pogodak na meču postigao je Veljko Simić u 55. minutu.

Ā 

Napredak je prvi pripretio u trećem minutu, Jovanović je gađao glavom, nedovoljno opasno za dobro postavljenog Carevića. VoÅ”a je potom preuzela inicijativu i vezala nekoliko solidnih prilika, preko Baraja i Bastajića.

Bastajić je u sedmom minutu Å”utirao preko prečke, iskosa sa 10 metara, potom je Baraj imao dve prilike, ali je i glavom i potom levom nogom Å”utirao u golmana Petrića. Najbolju Å”ansu u uvodnim minutima imao je Bastajić, u 18. minutu je odlično gađao u prvi ugao, ali je Petrić odlično intervenisao. Napredak je ipak bio najbliži golu, i to u 27. minutu, Čečarić se dobro snaÅ”ao u petercu i sa zemlje pogodio prečku.

U 34. minutu Topić i Petrić su izmamli aplauze, vezista VoÅ”e je Å”utirao snažno sa 30 metara, a golman Napretka je sjajnom paradom sprečio pogodak. Do odlaska na odmor VoÅ”a je dominirala i imala nekoliko osmiÅ”ljenih akcija, a najbolju Å”ansu imao je Milosavljević, koji je makazicama gađao posle centarÅ”uta Bastajića, ali je Petrić ponovo bio na pravom mestu pa je rezultat i na poluvremenu ostao nepromenjen.

VoÅ”a je bolje otvorila i drugo poluvreme i u 55. minutu zasluženo doÅ”la do vođstva. Nakon duge akcije u kojoj je učestovao ceo tim, Baraj je centrirao sa levog boka, Nikolić glavom spustio do Simića koji je iz peterca prevario Petrića za 1:0.

U 65. minutu Milan Rastavac je napravio prve promene, umesto Milosavljevića i Bastajića uÅ”li su Zukić i Jovan MiloÅ”ević, kome je ovo i zvanični debi za prvi tim Vojvodine. VoÅ”a je nastavila da dominira i drži rivala daleko od gola, usledio je mirniji period, bez izrazitih Å”ansi, a onda je u 70. minutu Baraj ponovo pokazao koliko je opasan, oslobodio se svog čuvara i sa 20 metara Å”utirao zamalo pored stative.

Napredak je prvi put pripretio u drugom poluvremenu u 75. minutu, Džugurdić je pobegao po levoj strani i iskosa iz teÅ”ke pozicije Å”utirao pored gola. U 77. minutu VoÅ”a je umalo doÅ”la do drugog gola, nakon odlične kontre koju je započeo Topić, potom je Zukić izbacio Baraja na desni bok, ovaj iz prve proigrao Nikolića čiji je udarac zaustavio Petrić, a sjajni golman Napretka je potom zaustavio i pokuÅ”aj Simića sa pet metara.

Golman Petrić se ponovo istakao u 83. minutu kada je novom paradom zaustavio udarac Zukića sa distance. U 85. minutu Napredak je umalo doÅ”ao do izjednačenja i to nakon greÅ”ke Carevića koji je pogodio Å arića, ali je golman VoÅ”e u poslednjem trenutku na gol liniji uhvatio loptu.

U nadoknadi vremena usledio je pravi Å”ok na stadionu, u poslednjoj sekundi, Lazarević je oborio Čečarića, a sudija je pokazao na belu tačku. Svoju odluku potvrdio je i VAR proverom, a odgovornost je preuzeo Džugudrić i Å”utirao daleko preko gola.

VoÅ”a je uspela da sačuva vođstvo i sezonu otvori pobedom, a u narednom kolu, u subotu od 20 časova, sastaće se sa ekipom Mladosti GAT, takođe na stadionu "Karađorđe".

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Carević ā€“ Lazarević, Traore, Jeličić, Đorđević ā€“ Milosavljević (od 65. Zukić), Topić ā€“ Baraj (od 80. NeÅ”ković), Simić, Bastajić (od 65. MiloÅ”ević) ā€“ N. Nikolić (od 90. Busnić).

Napredak: Petrić, Jovanović, Pantić (od 68. Džugurdić), Vukajlović, Čečarić, Kočić (od 54. Å arić), MrÅ”ić, Bolha, Kojičić, Krstić, Jovanović.

Izvor:Ā fkvojvodina.rs

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije Vojvodina Napredak
GogiMix1 i joÅ” 7 korisnika su tipovali utakmicu