XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Goleada Voždovca na "Krovu" za miran zimski san

19.12.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Na veliki pravoslavni praznik, svetog Nikolu, čast da zatvore jesenju polusezonu pripala je ekipama Voždovca i Metalca. Pred ovo poslednje 21. kolo, Voždovac je bio prvi ispod crte koja vodi u play-off sa 26 osvojenih bodova, dok su se Milanovčani nalazili na samom dnu tabele uz Novi Pazar i kragujevački Radnički, sa samo 16 bodova.

Igrao se 4. minut kada je Voždovac stigao u rano vođstvo. Aca Stanisavljević je uputio centaršut sa krila, golman gostiju Savić je samo kratko odbio loptu, pravo na nogu Milovića koji je neumoljiv sa desetak metara. U 12. minutu Milović sa svoje polovine, kao kvoterbek, dalekometno ispucava loptu u end zonu, gde je prihvata Pantović, ali akciju ne kruniše tač daunom, njegov šut je završio izvan granica gola. 

Nedugo zatim, Đurić iznenadnim šutem sa oko 20 metara, igrao se 17. minut, poravnava rezultat i utakmicu vraća na početak. Golman domaćih Preković je bio nemoćan, mogao je samo pogledom da isprati let lopte u mrežu. Voždovac pokušava da uzvrati, a Milosavljević u 26. minutu sa preko 20 metara u želji da pogodi gol gostiju, na žalost navijača domaćih ˝Invalida˝, biva neprecizan. I na drugoj strani je Antonijević u 33. minutu oprobao šut sa 18 metara, međutim ni on nije namestio nišanske sprave.

Najzreliju priliku da domaće ponovo dovede u vođstvo ima Pantović u 39. minutu, ali njegov udarac sa 16 metara panterskom paradom zaustavlja Savić. U smiraj prvog poluvremena Mašović i Vujnović sa ivice kaznenog prostora pokušavaju da iznenade Savića, ali obojica bivaju neprecizni, pa se na odmor otišlo nerešenim rezultatom.

˝Zmajevi˝ od prvog minuta nastavka kreću ultra ofanzivno, a do novog vođstva dolaze u 51. minutu. Naime, Purtić se odlučio na prizeman udarac sa preko 30 metara i na iznenađenje svih, pa i golmana Savića, lopta je odsela u samom uglu gola Metalca. Dva minuta kasnije Pantović je lepo uposlio Vujnovića, a ovaj sa 5 metara udaljenosti loptu zakucao pod prečku za 3:1. 

Tako su domaći sa dva brza pogotka ušli mnogo mirnije u nastavak meča. Međutim tu ne staju, igraju puno bolje, a Hajdin u 56. minutu na šestercu pronalazi Stanisavljevića koji loptu šalje glavom preko gola. Gosti su saterani u mišju rupu, odbrana im se povija pod naletima Voždovca, čiji se napadi ređaju jedan za drugim. Aca Stanisavljević je još jednom asistent, ovaj put iz kornera u 64. minutu pronalazi Hajdina koji glavom sa 5 metara loptu sprovodi u mrežu, sada za velikih tri razlike.

Metalac dolazi do daha u 67. minutu, Antonijević je uposlio Grbovića na dva metra od gola, a ovaj klizećim startom loptu unosi u gol za 4:2. Samo što su krenuli sa centra ˝Zmajevi˝ su mogli do petog gola. Aleksandar Stanisavljević ne koristi stopostostnu šansu prebacivši glavom gol iz blizine. Peti gol je ipak postignut u 70. minutu, nakon gužve u šesnaestercu, gde se lopta odbijala kao u fliperu, Mašović sa 10 metara loptu šalje iza leđa Savića.

Igrao se 81. minut kada je Keita idealnim dodavanjem na drugoj stativi pronašao Vujnovića, ovaj ne koristi idealnu priliku da poveća vođstvo domaćih. Gosti u tim trenucima deluju poput razbijene vojske. Hajdin je u 86. minutu uposlio usamljenog Keitu pred Savićem, koji mu udarac sa par metara brani nogom i spašava svoj tim još veće blamaže. Minut pre kraja izblamirao se gostujući špic Šarić promašivši gol sa dva metra na asistenciju Grbovića, pa je 5:2 ostao krajnji rezultat.

˝Zmajevi˝ odlaze na zimsku pauzu sa nova tri boda, koja su im omogućila skok na 6. mesto na tabeli, dok treneru Miliji Žižiću i igračima Metalca predstoji žestok rad ne bi li na proleće sačuvali mesto u Ling long Super ligi Srbije.

VOŽDOVAC - METALAC 5:2 (1:1)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 100. GL.SUDIJA: Milanović Miloš. POM.SUDIJE: Grujić Jovan i Petrović Oliver. STRELCI: Milović 4, Purtić 51, Vujnović 53, Hajdin 64. i Mašović 70.min (Voždovac), Đurić 17. i Grbović 67.min (Metalac). ŽUTI KARTONI: Stojić i Antonijević (Metalac).
VOŽDOVAC: Preković, Milović, Milosavljević, A.Stanisavljević (F.Stanisavljević), Lasickas, Pantović (Perošević), Vujnović (Stoisavljević), Purtić (Ajdinović), Mašović (Keita), Ivezić, Hajdin.
METALAC: Savić, Stojić, Cvetković (Nikolić), Krajišnik (Fićović), Đurić, Grbović, Odada (Jočić), Stuparević (Šarić), Antonijević, Bačkulja (Milićević), Mlađović.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Voždovac Metalac
bunibrod1976ib i još 4 korisnika su tipovali utakmicu