XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Novi VoŔin remi, samo bod u Ivanjici

18.03.2023 fkvojvodina.rs

Detalj sa meča - foto: superliga.rs

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Javora rezultatom 1:1 u 27. kolu Mocart Bet Super lige Srbije. Jedini pogodak za Vojvodinu postigao je UroÅ” Nikolić u 39. minutu.

Ā 

Prvu Å”ansu na utakmici imao je domaći tim, u Å”estom minutu Kembel je Å”utirao sa ivice Å”esnaesterca, ali je Carević odlično intervenisao. VoÅ”a je uzvratila tri minuta kasnije kada je Lazarević poslao oÅ”tru loptu kroz peterac, Zukić nije uspeo dobro da je zahvati i ugrozi gol Manojlovića. Ubrzo nakon toga, trener Vojvodine Radoslav Batak bio je primoran da napravi prvu promenu, zbog povrede je morao da izađe Nemanja Nikolić, a zamenio ga je Filip MalbaÅ”ić.

U 27. minutu Čumić je bio najbliži golu, primio je loptu na nekih 25 metara i stigao do ivice Å”esnaesterca i potom Å”utirao pored stative. VoÅ”a je zasluženo povela u 39. minutu, MalbaÅ”ić je Å”utirao iskosa sa desne strane, Obradović je na kratko intervenisao i odbio loptu pravo na nogu UroÅ”a Nikolića koji je sa nekih 10 metara pogodio levi ugao za 0:1.

U drugom poluvremenu nije bilo mnogo izrazitih prilika, Vojvodina se usredsredila na odbranu svog gola, igrala je čvrsto i disciplinovano na sredini terena i nije dozvoljavala ozbiljnije prilaze opasnoj zoni pred golom Carevića.

Javor je najbolju Å”ansu imao u 70. minutu kada je Gigić izdržao duel sa Ljubisavljevićem i Å”utirao sa nekih osam metara iskosa sa leve strane, ali je Carević odlično intervenisao. U 77. minutu Javor je uspeo da izjednači, posle centarÅ”uta Kembela sa desnog boka Gigić je prihvatio loptu ispred Traorea i pogodio suprotan ugao za 1:1.

Batak je potom pojačao ofanzivu, uÅ”li su Baraj i Kabić i VoÅ”a je krenula odlučnije ka golu. U 83. minutu MalbaÅ”ić je uputio opasan udarac sa distance, Manojlović je sačuvao gol Javora. Do kraja nije bilo promene rezultata, pa je Vojvodina upisala novi remi pa je sada peta na tabeli sa 47 bodova.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Javor: Manojlović, Ilić, Obradović, Gojković (od 71. Ratković), Bosić (od 46. Tanko), Kopitović, Miletić, Gigić, Dukure, Kembel, Adamović.

Vojvodina: Carević, Bjeković, Ljubisavljević, Traore, Lazarević, Zukić (od 82. Kabić), Topić, U. Nikolić (od 69. Busnić), Simić (od 82. Baraj), Čumić, N. Nikolić (od 18. MalbaÅ”ić).

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije Javor Matis Vojvodina
GogiMix1 i joÅ” 1 korisnika su tipovali utakmicu