XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

TSC trijumfovao na Banovom brdu

09.07.2022 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanbović

Dva tima sa pretenzijama na visok plasman i igranje u Evropi započinju novu kampanju na Banovom brdu. Čukarički će se doduše i ove sezone takmičiti u Ligi Konferencije, dok je TSC tu privilegiju ispustio u poslednjem kolu play-offa, izgubivši kod kuće od Vojvodine rezultatom 2:0.

Čukarički je krenuo ofanzivno na debiju svog novog šefa stručnog štaba Dušana Kerkeza, a kapiten Docić je u 7. minutu prvi proverio budnost gostujućeg golmana, šutem sa ivice kaznenog prostora. Isti igrač je pripretio i u 22. minutu iz slobodnog udarca sa oko 25 metara iskosa, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. 

Igrao se 35. minut kada gosti koriste svoju prvu priliku. Banjac je izveo udarac iz ugla i pronašao Antonića u srcu šesnaestrca, a ovaj glavom loptu smestio u donji desni ugao. Bolju igru u polju domaći igrači nisu uspeli da materijalizuju, naprotiv, za svoju indolentnost pred gostujućim golom bivaju kažnjeni, pa na odmor odlaze s negativnim rezultatom.

To što domaćima nije pošlo za rukom u prvom, jeste na početku drugog dela igre. Igrao se 53. minut, Roganović je uputio centaršut sa krila, a Spasojević postigao pogodak na istovetan način kao i Antonić za TSC u prvom poluvremenu. Radost domaćih nije dugo trajala, svega dva minuta. Stojić je bio najsnalažljiviji u šesnaestercu domaćih i loptu od stative poslao u mrežu, za novo vođstvo Bačkotopolčana.

U 60. minutu Banjac iz slobodnjaka sa 17 metara iskosa skida paučinu iz suprotnih rašlji i to je već 3:1 za agilne goste. Umesto rezultatskog preokreta svedoci smo sposobnosti gostiju da snažno odreaguju na iskušenja i uspešno se transformišu. Brđani potom sve karte bacaju na napad, a Tomović u 78. i Mijailović minut kasnije pokušavaju udarcima sa distance od 17-18 metara da savladaju Ilića, ovaj se istakao odbranama.

U jeku napada, igrao se 79. minut, zbog nepromišljenog gesta i neprimerenog prigovora sudiji isključen je domaći igrač Kovač i samim tim otupeo oštricu svog manevra. Iako su domaći pokušavali svim silama da vrate rezultat u pozitivu u tome nisu uspeli, čak je rezervista Stanojlović u prvom minutu nadoknade uspeo da pobegne odbrani i stavi tačku na pobedu gostiju iz Bačke Topole, postavivši konačnih 4:1. U narednom 2. kolu Čukarički gostuje u Novom Pazaru, a TSC na svojoj Areni u Bačkoj Topoli igra sa povratnikom u društvo najboljih Javor Matisom iz Ivanjice.

ČUKARIČKI - TSC 1:4 (0:1)

STADION: FK Čukarički. GLEDALACA: 300. GL.SUDIJA: Živković Aleksandar. POM.SUDIJE: Živin Svetozar i Jovanović Milorad. STRELCI: Spasojević 53.min (Čukarički), Antonić 35, Stojić 55, Banjac 60. i Stanojlović 90+1.min (TSC). ŽUTI KARTONI: Mijailović i Ivanović (Čukarički), Ćalušić, Banjac, Stojković i Petrović (TSC). CRVENI KARTON: Kovač 79.min (Čukarički).
ČUKARIČKI: Mićović, Docić (Tomović), Stevanović, Ivanović (Čolović), Adžić (Badamosi), Vujadinović, Puškarić, Mijailović, Spasojević (Endiaje), Kovač, Roganović (Aganspahić).
TSC: Ilić, Ćalušić, Stojković, Vukić, Mirčevski (Stanojlović), Banjac (Dakur), Antonić, Stojić (Ratkov), Stanojev (Tomanović), Petrović, Đakovac.

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije Čukarički TSC
Nema rezultata