XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Nula na Adi Radničkog i Jedinstva

23.05.2022 H.D.Vujanović

Detalj sa meča - foto: H.D.Vujanović

Radnički je danas protiv Jedinstva iz Surčina overio prvo mesto i plasman u Prvu ligu Srbije. Nakon punih 17 godina igranja u trećem i četvrtom, čak jedne sezone i petom rangu takmičenja, povratak i renesansa Majstora na veliku scenu se poklapa sa dolaskom na čelo kluba gospodina Ace Bulića, koji je najveće uspehe beležio pre dvadesetak godina sa fudbalskim klubom Železnik.

 

U jednoj ležernoj i opuštenoj igri, gde bodovi nisu neophodni nijednoj ekipi, prva dobra situacija je viđena u 5. minutu kada je domaći igrač Janić za neki centimetar bio neprecizan, šutirajući sa ivice kaznenog prostora. Uzvratio je Jovanović na drugoj strani volej udarcem u 13. minutu sa dvadesetak metara, odbranom se istakao Stojić. 

Ravnoteža na terenu je potrajala do 28. minuta, kada centarfor Majstora Branković sa svega 5 metara udaljenosti šutira glavom, lopta je završila u naručju sigurnog Novakovića. Takođe i Đokić u 44. minutu proverava budnost golmana gostiju šutem sa preko 20 metara, Novaković je ponovo dobro intervenisao, pa se na odmor otišlo bez golova.

Prvo uzbuđenje u nastavku je viđeno u 57. minutu. Na oštar centaršut Živanovića glavu je poturio Gavrilović, lopta je fijuknula nekoliko centimetara iznad prečke gola domaćih. Gosti su opasniji, ali bez učinka, Goronja u 69. minutu izlazi sam pred golmana Radničkog, međutim njegov šut završava iznad prečke. 

Najbolju priliku za domaće u nastavku propustio je Rakić u 74. minutu, sa desetak metara je poslao loptu tik pored stative. Tako je ova nezanimljiva utakmica završila najnepopularnijim rezultatom. 

Do kraja prvenstva ostalo je da se odigra još dva kola, Novobeograđani sledećeg vikenda igraju ponovo kao domaćini, a gosti su im Sokolovi sa Careve ćuprije, dok Jedinstvo u Surčinu dočekuje Prvu iskru iz Bariča.

RADNIČKI (NB) - JEDINSTVO 0:0

STADION: SC FSB Ada Ciganlija. GLEDALACA: 30. GL.SUDIJA: Bura Marko. POM.SUDIJE: Zimonjić Stefan i Bratić Nemanja. ŽUTI KARTONI: Maksimović (Radnički NB), Sedlarević (Jedinstvo).

RADNIČKI (NB): Stojić, Lekanić, Janić (Stojanov), Trajković (Nedeljković), Milivojević, Nuredini (Rakić), Đuričić (Ristić), Branković, Popović, Maksimović (Aničić), Đokić.

JEDINSTVO: Novaković, Vukićević (Mikić), Bukvić, Jovanović, Maksimović (Đorđević), Antić, Gavrilović, Živanović, Rodić, Žmirić (Sedlarević), Goronja.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Radnički (NB) Jedinstvo
GogiMix1 i još 7 korisnika su tipovali utakmicu