XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Čović i Zukić za pobedu VoÅ”e u Lučanima!

25.11.2021 fkvojvodina.rs

Foto: fkvojvodina.rs

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u gostima ekipu Mladosti rezultatom 2:0 (1:0) u zaostalom meču trećeg kola Super lige Srbije. Strelac vodećeg pogotka bio je Nemanja Čović iz penala u 24. minutu, da bi Dejan Zukić u poslednjim trenucima meča pogodio za konačnih 2:0.

Ā 

Ekipe su otvorile meč otvoreno i ofanzivno, domaći su imali neÅ”to veću inicijativu i dve poluÅ”anse, dok je VoÅ”a prvi put pripretila preko Vukadinovića koji je mogao da izađe sam na golmana, ali je Mićević klizećim startom onemogućio veću Å”ansu.

U 22. minutu VoÅ”a je prvi put uÅ”la u protivnički Å”esnaesterac i povela. Vukadinović je proigrao Simića, koga je oborio Mićević, a sudija pokazao na belu tačku. Siguran sa 11 metara bio je kapiten VoÅ”e Nemanja Čović.

Nakon vodećeg pogotka, gosti su imali joÅ” jednu dobru priliku, Bastajić je sa dvadesetak metara gađao za malo pored stative.

Mladost je najbliža golu bila u finiÅ”u prvog poluvremena, kada je odbrana Vojvodine propustila centarÅ”ut iz kornera, a Bojović iz neposredne blizine loÅ”e zahvatio loptu i Å”utirao pored gola.

Mladost je prva pripretila i na startu drugog poluvremena, Jovanović se iznenada naÅ”ao u opasnoj poziciji iskosa sa desne strane, ali je Å”utirao daleko preko gola.

U 54. minutu Mladost je ponovo napala, u jednoj akciji domaći su imali dva pokuÅ”aja, ali je odlično intervenisala odbrana Vojvodine. U kontri u narednom napadu Čović je atraktivno pokuÅ”ao da lobuje golmana Mladosti, koji je intervenisao krajnjim naporom, odbijenu loptu ponovo je pokupio kapiten VoÅ”e i poslao je preko gola.

Usledio je period igre bez mnogo Å”ansi, uz blažu inicijativu domaće ekipe, ali su golmani ostali besposleni. U 80. minutu Zukić je lepo gađao sa dvadesetak metara, ali je na mestu bio golman Kostić.

Domaći su u finiÅ”u krenuli u poslednju ofanzivu, Simić je u 83. minutu morao da se pomuči da interveniÅ”e jednu nezgodnu loptu, da bi i u 84. pripretio Bojović, gađao je nedovoljno precizno za izjednačenje.

U nadoknadi meča Simić je imao odličnu priliku posle Busnićevog proigravanja, želeo je da lobuje golmana, ali je Å”utirao preko gola.

Za taj loÅ” zavrÅ”etak akcije iskupio se minut kasnije kada je u kontri dva na jedan nesebično proigrao Zukića, kome nije bilo teÅ”ko da pogodi prazan gol za konačni trijumf ā€žstare dameā€œ.

VoÅ”a je do kraja uspela da sačuva prednost i osvoji tri boda protiv rivala sa kojim se opet sastaje u redovnom kolu u ponedeljak na stadionu ā€žKarađorđeā€œ.

Timovi su nastupili u sledećim sastavima:

Mladost: Kostić ā€“ MiloÅ”ević, Hrkać, Mićević, Cvetković ā€“ Radivojević (od 76. Katanić), Tumbasević ā€“ Jovanović, Gordić, Danoski ā€“ Bojović.

Vojvodina: N. Simić ā€“ Jeličić, Kopitović, Kovačević, Devetak ā€“ Maksimović, Busnić ā€“ Vukadinović (od 62. Mrkaić), V. Simić, Bastajić (od 90. Novevski) ā€“ Čović (od 74. Zukić).

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Mladost Vojvodina
Nema rezultata