XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Kup Srbije: Proleter - Vojvodina 0:2

26.11.2020 fkvojvodina.rs

Foto: FK Vojvodina

U osmini finala Kupa Srbije, fudbaleri Vojvodine danas su savladali Proletera na "Karađorđu" reyultatom 2:0. Pre početka susreta održan je minut ćutanja u znak počasti prema nedavno preminulom legendarnom argentinskom fudbaleru Dijegu Maradoni. Meč je odigran bez prisustva gledalaca.

Prvu pravu priliku na meču smo videli u 16. minutu, Đorđević je sjajno prošao pored jednog igrača Proletera, a potom odigrao dupli pas sa Vukadinovićem i dodao loptu do Mrkaića, koji je šutirao sa svega-dva tri metra iz prve, ali je Elesin odbranio. U 28. minutu Čović je šutirao sa oko 18 metara, ali je slabo zahvatio loptu, koja je otišla pored stative. Nakon toga, zbog faula nad Stojkovićem koji nije dosuđen zbog toga što je puštena prednost za Vojvodinu u prethodnom napadu, žuti karton u ekipi Proletera dobio je Dušan Joković.

 

Par minuta kasnije Mrkaić je šutirao iz okreta sa oko osam-devet metara iskosa, ali je lopta otišla van okvira gola. U 37. minutu posle centaršuta sa desne strane, Čović je uputio udarac glavom sa oko osam-devet metara, ali je lopta otišla preko gola. U 43. minutu slobodan udarac za Proleter sa oko 35 metara je izveo Andrejević, ali je lopta otišla pored gola. Pred kraj poluvremena zbog opstrukcije igre prilikom izvođenja faula za Vojvodinu, žuti karton u ekipi Proletera dobio je Marko Janković.

U drugom poluvremenu u oba tima izvršena je po jedna izmena: u Proleteru, izašao je Dušan Joković, a ušao Danilo Milenković, a u Vojvodini, izašao je Bogdan Mladenović, a ušao Miodrag Gemović. U 52. minutu posle centaršuta Drinčića iz slobodnog udarca, Devetak je uputio udarac glavom, ali je lopta otišla nekoliko centimetara iznad prečke. Par minuta kasnije Gemović je šutirao sa desetak metara, ali je Elesin odbranio.

U 57. minutu izvršena je i druga izmena u timu Proletera: izašao je Viktor Živojinović, a ušao Nikola Gluščević. Samo dva minuta kasnije zvršena je druga izmena i u timu Vojvodine: izašao je Momčilo Mrkaić, a ušao Petar Bojić.

I konačno, u 61. minutu igrači Vojvodine postižu gol za vođstvo od 0:1. Bojić je u šesnaestercu sjajno proigrao Vukadinovića, koji je uputio pas pred gol do Čovića, a on je udarcem iz prve pogodio nebranjenu mrežu.

U 68. minutu Milenković je šutirao sa oko 20 metara, ali je loše zahvatio loptu, koja je otišla daleko van okvira gola. U sledećem napadu, Gemović je šutirao sa oko 27-28 metara iskosa, ali je Elesin uhvatio loptu. U 75. minutu Čović je presekao neprecizan pas Bašanovića, ušao u šesnaesterac i šutirao sa desetak metara iskosa, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative. Odmah potom, izvršena je i treća izmena u timu Vojvodine: izašao je Nemanja Čović, a ušao Dejan Zukić.

Par minuta kasnije zvršena je dvostruka izmena u timu Proletera: izašli su Danilo Bacanović i Jovan Ilić, a ušli Aleksa Pejić i Boško Papović. U 87. minutu posle lepe akcije Vojvodine, Gemović je šutirao sa oko 13-14 metara iskosa, ali je Elesin uhvatio loptu. Odmah potom, izvršena je i peta izmena u timu Proletera: izašao je Mladen Galić, a ušao Aleksandar Đurić.

U 91. minutu Vukadinović je šutirao sa oko 25 metara, ali je slabo zahvatio loptu, koja je otišla daleko van okvira gola. Odmah potom, izvršena je i četvrta izmena u timu Vojvodine: izašao je Miljan Vukadinović, a ušao Đorđe Đurić. I kada se na stadionu očekivao kraj meča u 92. minutu fudbaleri Vojvodine su postigli gol za 0:2 koji je ujedno i bio krajnji rezultat ovog susreta. Drinčić je poslao odličan pas ka Zukiću, koji je prihvatio loptu na oko 23-24 metra od gola Proletera, krenuo napred i preciznim udarcem savladao Elesina.

Proleter: Elesin – Mitrović, Bacanović, Joković, Bašanović – Ilić, Andrejević, Janković, Živojinović – Kojić, Galić.

Vojvodina: Vukliš – Bjeković, Bralić, Devetak, Đorđević – Drinčić, Stojković – Vukadinović, Čović, Mladenović – Mrkaić.

Kup Srbije Kup Srbije Kup Srbije Proleter Vojvodina
Nema rezultata