XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Grafičar ispratio "Ćurane" sa dva gola

01.05.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Veoma bitna utakmica za Grafičar,  protiv već otpisanih "Ćurana", koji su se posle kažnjavanja i oduzimanja 6 bodova pomirili sa sudbinom selidbe u niži rang. I, počelo je napadima domaćih, visok presing i pritisak na zadnju liniju Jagodine. Vidić u 13. minutu ne koristi idealnu priliku za gol, kada sa 8 metara šutira pravo u gostujućeg golmana.

 

Gosti prvi put imaju šansu u 27. minutu, Nebo je solo prodorom sam sebi stvorio šansu, koju nije iskoristio. Jagodina potom preti i preko Blagojevića u 32. minutu, međutim on se spetljao u odsudnom trenutku i prilika odlazi u nepovrat.

Kad gosti ne koriste šanse, to uspeva domaćima. Igrao se 41. minut, Marong je divno uposlio Vidića na 14 metara od gola, ovaj se namestio i pogodio donji ugao gola Jagodine. Lazetić samo dva minuta kasnije propušta da povisi vođstvo, našao se oči u oči sa Stojiljkovićem koji je izašao kao pobednik iz ove situacije.

U nastavak se ušlo mnogo mirnije, lopta se kreće uglavnom između dva šesnaesterca. Prvo uzbuđenje je viđeno u 65. minutu, Vidić izlazi sam pred golmana gostiju koji mu brani udarac, potom i Stanković šutira, ponovo se intervencijom istakao Stojiljković. Neverovatnu priliku ne koristi Stojić u 76. minutu, sa svega dva metra umesto da plasira loptu u praznu mrežu, on šutira iz sve snage i trese prečku. Kandidat za promašaj sezone. Sreća pa ta njegova neozbiljnost nije kažnjena od strane gostiju.

U trećem minutu nadoknade Lazić sa 14 metara pronalazi suprotne rašlje i ispraća goste sa dva gola u mreži. "Grafosi" su tako upisali veoma bitna tri boda na svoj konto i u sledećem, vanrednom kolu, idu preko Dunava u Pančevo, gde im je domaćin Železničar, dok Jagodinci dočekuju novobeogradski IMT.

RFK GRAFIČAR - JAGODINA 2:0 (1:0)

STADION: Rajko Mitić-jug veštačka trava. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Anđelovski Novica. POM.SUDIJE: Živin Svetozar i Beljin Goran. STRELCI: Vidić 41. i Lazić 90+3.min (Grafičar). ŽUTI KARTONI: Stojančić i Nebo (Jagodina).

GRAFIČAR: A.Stanković, Despotovski (Lazić), Zekanović (Rakić), Đurić, N.Stanković, Lazetić (Babić), Vidić, Damjanac, Marong (Marjanović), Todorovski, Stojić.

JAGODINA: Stojiljković, Stojković, Stojančić (Kingsli), Ilić (Vasić), Nebo (Mićunović), Radenović (Stamenković), Blagojević, N.Stojanović, Basrak (I.Stojanović), Mikić, Milić.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije RFK Grafičar GFK Jagodina