XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
47%
36%
17%
Tipovanja
1
X
2
3
0
0
Utakmica tipovana 3 puta

 
7
Budućnost
43
 
8
RFK Grafičar
40
 
9
Železničar (P)
40
 
15
Borac 1926
31
 
16
GFK Jagodina
26
 
17
Zemun
23
Budućnost
Trayal
Kolubara
Loznica
Zemun
Radnički (SM)
Sloga (K)
GFK Dubočica
Železničar (P)
Dinamo
Izveštaj utakmice
Grafičar ispratio "Ćurane" sa dva gola

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Veoma bitna utakmica za Grafičar,  protiv već otpisanih "Ćurana", koji su se posle kažnjavanja i oduzimanja 6 bodova pomirili sa sudbinom selidbe u niži rang. I, počelo je napadima domaćih, visok presing i pritisak na zadnju liniju Jagodine. Vidić u 13. minutu ne koristi idealnu priliku za gol, kada sa 8 metara šutira pravo u gostujućeg golmana.

 

Gosti prvi put imaju šansu u 27. minutu, Nebo je solo prodorom sam sebi stvorio šansu, koju nije iskoristio. Jagodina potom preti i preko Blagojevića u 32. minutu, međutim on se spetljao u odsudnom trenutku i prilika odlazi u nepovrat.

Kad gosti ne koriste šanse, to uspeva domaćima. Igrao se 41. minut, Marong je divno uposlio Vidića na 14 metara od gola, ovaj se namestio i pogodio donji ugao gola Jagodine. Lazetić samo dva minuta kasnije propušta da povisi vođstvo, našao se oči u oči sa Stojiljkovićem koji je izašao kao pobednik iz ove situacije.

U nastavak se ušlo mnogo mirnije, lopta se kreće uglavnom između dva šesnaesterca. Prvo uzbuđenje je viđeno u 65. minutu, Vidić izlazi sam pred golmana gostiju koji mu brani udarac, potom i Stanković šutira, ponovo se intervencijom istakao Stojiljković. Neverovatnu priliku ne koristi Stojić u 76. minutu, sa svega dva metra umesto da plasira loptu u praznu mrežu, on šutira iz sve snage i trese prečku. Kandidat za promašaj sezone. Sreća pa ta njegova neozbiljnost nije kažnjena od strane gostiju.

U trećem minutu nadoknade Lazić sa 14 metara pronalazi suprotne rašlje i ispraća goste sa dva gola u mreži. "Grafosi" su tako upisali veoma bitna tri boda na svoj konto i u sledećem, vanrednom kolu, idu preko Dunava u Pančevo, gde im je domaćin Železničar, dok Jagodinci dočekuju novobeogradski IMT.

RFK GRAFIČAR - JAGODINA 2:0 (1:0)

STADION: Rajko Mitić-jug veštačka trava. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Anđelovski Novica. POM.SUDIJE: Živin Svetozar i Beljin Goran. STRELCI: Vidić 41. i Lazić 90+3.min (Grafičar). ŽUTI KARTONI: Stojančić i Nebo (Jagodina).

GRAFIČAR: A.Stanković, Despotovski (Lazić), Zekanović (Rakić), Đurić, N.Stanković, Lazetić (Babić), Vidić, Damjanac, Marong (Marjanović), Todorovski, Stojić.

JAGODINA: Stojiljković, Stojković, Stojančić (Kingsli), Ilić (Vasić), Nebo (Mićunović), Radenović (Stamenković), Blagojević, N.Stojanović, Basrak (I.Stojanović), Mikić, Milić.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije RFK Grafičar GFK Jagodina
Međusobne utakmice
2020-2021
01.05
16:00
RFK Grafičar
GFK Jagodina
2
0
01.11
13:30
GFK Jagodina
RFK Grafičar
0
0

Uporedni rezultati

RFK Grafičar
 
GFK Jagodina
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
1 (1) Broj pobeda 0 (0)
1 (0) Broj nerešenih 1 (1)
0 (0) Broj poraza 1 (0)
2 (2) Dati poeni 0 (0)
0 (0) Primljeni poeni 2 (0)
+2 (+2) gol razlika na utakmicama -2 (0)
50% (100%) Uspešnost 0% (0%)