XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Križan režirao iznenađenje

01.05.2021 M. Đorić

Arhivski snimak - foto: H.D.Vujanović

Iznenađenje u Makiškoj šumi. Mlada ekipa Zemuna, sa većinom prvotimaca rođenih 2001, 2002. i 2003. godine, velikom borbenošću uspela je da pobedi bled domaći sastav. Posle nekoliko dobrih partija kod kuće, fudbaleri OFK Žarkova nisu se mogli prepoznati.

 

Domaćini su mogli da povedu u uvodu, preko Gojkova i Ivana Jovanovića. Zemunci su uzvratili preko Petrovića. Nove šanse za OFK Žarkovo imali su Gojkov i Karišić, a vođstvo gostima doneo je Aleksandar Križan, posle dubinske lopte Paunovića.

Stihijski napadi OFK Žarkova u drugom poluvremenu i izmene stručnog štaba nisu donele izjednačenje. Najbolju priliku domaći sastav imao je u 83. minutu. Rukom u šesnaestercu igrao je iskusni Đalović i sudija Jerinić pokazao je na penal. Odgovornost je preuzeo iskusni levi bek Vidović i šutirao neprecizno, iznad prečke.

Nervozni Đalović u finišu je zbog učestalih prigovora zaradio drugi žuti karton i put u svlačionicu. Nastavio je sa bučnim ponašanje i ispred svlačionice, a po završetku susreta mu je i pozlilo. Posle nekoliko minuta stanje mu se stabilizovalo i otišao je kući sa saigračima, klupskim autobusom.

OFK ŽARKOVO - ZEMUN  0:1 (0:1)

Stadion u Makiškoj šumi. Bez gledalaca. Sudija: Danilo Jerinić. Pomoćnici Ivan Krstić i Nikola Milosavljević (svi iz Beograda). Strelac: Križan u 39. minutu. Žuti kartoni: Ignjatović (OFK Žarkovo), Kuzmanović, Mijailović, Đalović, Križan (Zemun). Crveni karton: Đalović (Zemun), drugi žuti u 87. minutu.

OFK ŽARKOVO: Opačić, M. Ilić (od 62. Manić), Obrenović (od 26. Vidović), N. Jovanović, Ignjatović, Kiso, Karišić (od 72. Nović), I. Jovanović (od 46. Radonjić), V. Ilić, Gojkov, Dišić.

ZEMUN: Gudžulić, A. Jovanović, Đalović, Kuzmanović, Paunović (od 70. Cakić), Lazarević (od 70. N. Jovanović), Stokić, Mijailović, Isidorović (od 60. Jovančević), Petrović, Križan (od 89. Nenadović).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije OFK Žarkovo Zemun
PFL Sombor i još 4 korisnika su tipovali utakmicu