XS
SM
MD
LG
burek je postavio novu vest
Zvezda pobedom otvorila godinu

Nakon 90 minuta igre rezultat na semaforu je bio 3:2 za Crvenu Zvezdu.

Nije Zvezda pokazala neku raskošnu igru danas. Utakmicu su podelili na dva poluvremena u kojima su igrale dve različite postave. Meč su počeli: Glazer - Radojević, Dragović, Spajić, Nikolić - Kanga, Stamenić - Lučić, Katai, Olajinka - Endijae (4-2-3-1).

Početak utakmice je obeležio nesmotreni start defanzivca Kiprana nad Olajinkom u svom šesnaestercu i kazna je usledila, penal. Katai je šutirao u desnu stranu veoma precizno te golman Denis Vakulin nije mogao da odbrani, iako je pogodio stranu. Usledili su konstantni napadi Crvene Zvezde ali završnice nije bilo. Dve velike prilike je propustio Katai, te je kazna usledila. Nakon kornera Kiprana u 34. minutu lopta se nesrećno odbila do Vlada Fratea koji je bio sam na oko 10 metara od gola, on je gađao dalji ugao i Glazer nije mogao da odbrani njegov udarac. Samo tri minuta kasnije (37. minut) dolazi do preokreta. Tijerno je sjajno istrčao kontru, Nikolić je startovao na njega, on se pridigao, nastavio da trči i lako rešio situaciju 1 na 1 sa Glazerom. Do kraja poluvremena je priliku imao i Lučić kada je do tada sjajni Vakulik izleteo sa gola bez prevelike potrebe i loše procenio loptu, ali je Lučićev udarac glavom na prazan gol otišao preko prečke. 

U nastavku je Zvezda igrala u sastavu: Popović - Radojević, Milunović, Milosavljević, Nikolić - Mijailović, Knežević - Mitrović, Šljivić, Kabić - Kahvić (4-2-3-1). Nastavila se opsada gola Akritasa. Kiprani su prvi imali ozbiljniju priliku posle nepreciznog pasa Popovića pravo u noge protivnika, ali je šut otišao pored gola. U 55. minutu je Nikolić odradio dobar posao u iznošenju lopte, zalomio jednog igrača i odložio za Kneževića, ali njegov šut je pogodio spoljni deo mreže. U 60. minutu Zvezda dolazi do izjednačenja. Posle kornera i centaršuta Kneževića, Kahvić je odložio loptu glavom do Stefana Mitrovića koji je sa 5 metara zakucao loptu u mrežu. Posle malo više od 10 minuta u igru umesto Nikolića i Radojevića su ušli Nikola i Jovan Mituljikić. Sledeći period igre nije bio toliko zanimljiv jer je ozbiljnija prilika došla tek u 82. minutu. Tada je Borha Larenja pobegao Milunoviću koji nije mogao da ga stigne, ali u situaciji 1 na 1 sa Popovićem šutirao pravo u golmana. U 89. minutu Zvezda dolazi do preokreta. Nakon centaršuta Šljivića i nespretne reakcije odbrane Knežević je ostao sam na desetak metara od gola i pogodio za konačan rezultat.

Na današnjem meču Vladan Milojević od putnika nije računao na Kostu Nedeljkovića koji je otputovao za Birmingem kako bi u transferu vrednom 9 miliona potpisao za Aston Vilu, ali će se vratiti na Kipar jer će biti na pozajmici u Zvezdi do kraja tekuće sezone. Još igrača koji danas nisu bili u protokolu su bili Ivanić, Rodić, Mijatović, Maksimović, Degenek i Zoran Popović.

Nakon meča, Vladan Milojević je izjavio kako je zadovoljan prikazanim danas i da je ovo prva utakmica u ovoj godini. Naglasio je problem u završnici koja je bila loša u oba poluvremena i da treba da se poboljša fizička sprema, ali da će sve doći na svoje kada bude trebalo. Iako je Akritas na deobi 14. mesta u drugoj ligi Kipra, današnja utakmica je donela dosta toga dobrog. Istakao se maldi Radojević kao ozbiljna konkurencija Rodiću na levom beku.

Do kraja priprema Zvezda će igrati sa Zalaegersegom (20. januar), Spartakom iz Subotice (24. januar) i Mladosti iz Lučana (28. januar)

1 0 pre 3 meseca
burek je ovo ocenio zelenim kartonom 
Poslednja slika
lazic88 pre 5 dana
Poslednji video