XS
SM
MD
LG

Na favorita bez Brajković

Košarkašice Kraljeva u oslabljenom sastavu ponovo na finalnom turniru Kupa Srbije

Niš će ovog vikenda biti domaćin finalnog turnira Kupa Srbije „Milan Ciga Vasojević“ za košarkašice. Četiri vodeća tima iz šampionata ukrstiće koplja u borbi za porvi trofej u ovoj sezoni. ŽKK Kraljevo na žrebu nije imao sreće, za rivala je dobio vodeći tim prvenstva, beogradski Mega MIS. U međuvremenu, u klubu sa Ibarskog keja dogodilo se promena trenera, Nikolu Jovanovića nasledio je Marko Dimitrijević koji prvi put radi u ženskoj košarci.

Za mene je sve ovo novina i izazov. Prihvatio sam poziv prijatelja da im pomognem, upoznao sam ekipu, odgledao nekoliko utakmica da se upoznam sa ligom i budućim rivalima. Čast mi je što ću predvoditi tim na finalnom turniru Kupa, ali ne osećam nikakav pritisak i mislim da ga ne osećaju ni igračice. Niko nije stavio pred nas neko moranje, prosto idemo da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Onda ćemo videti za šta će to biti dovoljno – kaže Marko Dimitrijević, trener košarkašica Kraljeva.

Proverenom strategu se sviđa atmsofera na treningu i rad igračica?

Devojke su me lepo prihvatile, odradili smo nekoliko treninga i tu nema prigovora. Imamo kadrovskih problema, u Nišu nećemo moći da računamo na centra Ivanu Brajković zbog povrede. To je naša jedina visoka igračica, jasno da je ovo ogroman hendikep, ali probaćemo da pronađemo rešenje. Očekujem maksimalan doprinos svake devojke koja bude u timu. Rival u polufinalu Kupa nam je vodeći tim u prvenstvu, pobedili su nas dva puta u ligi i to mora da se ceni. Ali, straha nema. Borićemo se do kraja. Ne predajemo se unapred nikome – zaključuje Marko Dimitrijević, trener ŽKK Kraljevo.

Još uvek je u svežem sećanju finalni turnir pre četiri godine u Surdulici kada je ŽKK Kraljevo osvojio Kup pobedivši Radivoj Korać 76-73. To je do sada jedini trofej u istoriji „malenih“,a učesnik pomenutog događaja bila je i sadašnji kapiten Kraljeva Dragana Gobeljić.

Kapiten Dragana Gobeljić spremna da predvodi svoj tim do novog podviga

Odigrali smo slabije utakmicu u Subotici, došlo je do promene trenera. Mi smo profesionalci, te promene su sastavni deo sporta i na njih moramo da se naviknemo. Došao je novi trener koji nije radio u ženskoj košarci, ali radi se o izuzetnom stručnjaku. Brzo smo našli zajednički jezik, pomažemo mi njemu i on nama. Na treninzima se brzo sve posložilo, tako da u dobrom raspoloženju dočekujemo nastavak sezone. Pred nama je finalni turnir Kupa, u poslednje vreme smo uvek prisutni u toj konkurenciji i to govori da je Kraljevo ozbiljan klub kada je ženska košarka u pitanju. Osovjili smo trofej pre četiti godine, sada je tim drugačiji, ali sve je moguće. Mega je favorit, tu ništa nije sporno, ali u jednoj utakmici sve je moguće. Pokušaćemo da iznenadimo – napominje Dragan Gobeljić, iskusni kapiten ŽKK Kraljevo.

Te 2020. godine korona je sputala svaku euforiju i proslavu posle osvajanja trofeja. Ako bi se uspeh ponovio za vikend u Nišu, u kraljevskom gradu bi se slavilo kao na karnevalu u Riju.