XS
SM
MD
LG
30.04.2023 Bojana Kusovac

TSC dočekuje Partizan

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole u ponedeljak 01. maja od 19h na svom stadionu Arena, dočekuju ekipu Partizana u derbi utakmici 33. kola uvereni da uz pomoć svojih navijača mogu da se suprotstave sjajnom protivniku i da ga pobede.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić izjavio je da je pred ekipom TSC-a još jedan derbi i veliki test u duelu  protiv jednog od najtrofejnijih klubova u zemlji.

„Iza nas je fantastična utakmica protiv Čukaričkog. Velika je stvar kako smo igrali i način na koji smo uspeli da dođemo do pobede. To nam mnogo znači u pripremi za predstojeću utakmicu. Naravno, moraćemo da budemo izuzetno oprezni, pogotovo što  Partizan dugo nije pobedio i smatram da to može biti veliki problem za nas. Znam da im ne prija pozicija u kojoj se nalaze i da je Rikardo nervozan što ne daje golove. Imali su mnogo više bodova i od nas i od Čukaričkog i Partizanovo trenutno mesto na tabeli je potpuno neverovatno. Ponovio bih da mi u ovom momentu živimo svoj san i želimo da on što duže potraje“, rekao je Lazetić.

Lazetić je istakao da je  povezan sa Partizanom životno i emotivno,  i kao fudbaler i kao trener, ali da nema dilemu i da svim srcem želi da TSC pobedi u predstojećoj utakmici.

„Ovo je velika prilika i veliki test za nas. To što smo trenutno drugi na tabeli ništa ne garantuje, ima još mnogo bodova u opticaju i probaćemo da do kraja prvenstva igramo najbolje što možemo,  da iz utakmice u utakmicu sprovodimo našu igru i tako dođemo do rezultata“, kazao je Lazetić i dodao:

“Nisam od onih koji unapred najavljuju pobedu ili se unapred predaju, pa makar igrali i protiv Mančester sitija. Sa svojim stručnim štabom i ekipom se spremamo da pobedimo svaku utakmicu pa je tako je i sada. Imamo iskustvo protiv Partizana iz prethodna dva meča. U prvom smo bili u podređenom položaju, ali smo uspeli da dođemo do boda, a u drugom, u kome smo bili mnogo bolji, videli smo kako može da zablista pojedinac od koga se to ne očekuje i šutne svoj najbolji slobodnjak kao što je to uradio Urošević. Imaju veliki individualni kvalitet i zaista moramo da budemo oprezni fokusirani na sebe i držimo najviši nivo igre jer je se samo tako pobeđuje Partizan, bez obzira na kom mestu tabele se nalazi“, dodao je Lazetić.

Krilni napadač Saša Jovanović se složio da je TSC iza sebe ima težak meč protiv Čukaričkog u borbi za drugo mesto.

„Po meni smo odigrali gotovo  savršenu utakmicu, agresivnu sa puno ritma. Na našu sreću, pobedili smo   i osvojili  jako bitna tri boda za nas. Sada nam dolazi ekipa na koju ne treba trošiti reči, svi znamo kakav kvalitet Partizan poseduje. Znamo da će biti teško, iako su u momentu krize ne smemo zaboraviti da je to Partizan. Ipak, igramo na svom stadionu, pred svojom publikom i nadam se da ćemo uz pomoć navijača doći do pozitivnog rezultata“, rekao je Jovanović.

Utakmica TSC - Partizan igra se u ponedeljak 01. maja od 19h na stadionu Arena u Bačkoj Topoli. Prenos je obezbeđen na kanalu  Arena Premium 1.

FK TSC je trenutno 2. na tabeli sa 65 osvojenih bodova. Ekipa Partizana se nalazi na 4. mestu sa 58 bodova.


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42