XS
SM
MD
LG

Minimalac "crvenih" protiv Užičana u režiji raspucanog Luke Zorića

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

U prvoj proveri po povratku sa Zlatibora, fudbaleri Radničkog 1923 savladali su danas na stadionu “Čika Dača” ekipu Slobode iz Užica sa minimalnih 1:0 (1:0). Gol odluke postigao je Luka Zorić, kome je to bio četvrti pogodak u dosadašnjem delu priprema.

Užički prvoligaš pokazao se kao dostojan sparing partner “crvenima”, koji su uprkos terenskoj inicijativi u većem delu utakmice teško dolazili do ozbiljnijih prilika pred protivničkim golom. Ipak, dobar centaršut Ljubiše Pecelja i spretna reakcija Luke Zorića na ivici peterca bili su dovoljni da Kragujevčani upišu svoju četvrtu pobedu u predsezoni i da u vedrom raspoloženju dočakaju sam finiš pripremnog perioda.

“Crveni” su utakmicu počeli u kombinovanom sastavu, sa četvoricom novajlija u startnoj postavi i mladim štoperskim tandemom Tomović-Miličić. Nakon početnog presinga gostiju, Kragujevčani su vrlo brzo preuzeli kontrolu nad igrom, da bi potom iz prve ozbiljnije prilike na utakmici uspeli da profitiraju. Najpre je kapiten Miloš Vidović topovskim udarcem sa dvadesetak metara uzdrmao stativu, da bi u nastavku akcije posle centaršuta Pecelja sa leve strane lopta pala pravo na nogu Luki Zoriću, koji ne propušta priliku da obogati svoj golgeterski saldo u pripremnom periodu. Bio je to četvrti Zorićev pogodak u predsezoni i jasan pokazatelj odlične forme neumornog fudbalera sredine terena.

U nastavku prvog dela igre nije bilo većih prilika, pa su “crveni” na odmor otišli sa minimalnim kapitalom. Drugo poluvreme započelo je još jednom prilikom za Zorića, koji je ovoga puta iz izuzetno teške pozicije tukao preko gola. Usledio je potom i prvi udarac gostiju u okvir gola kragujevačkog superligaša koji je uputio Vranić, ali je to bio lak plen za dobro postavljenog Mladenovića.

Na novo uzbuđenje čekalo se sve do samog finiša utakmice i odličnog udarca glavom Žofrija Činede posle kornera, koji je na samoj gol liniji zaustavio dobro postavljeni Jovanović, sprečivši tako ubedljiviji poraz svog tima.

Već u sredu izabranike trenera Dejana Joksimovića očekuje nova provera protiv srpskoligaša Takova na “Čika Dači”, a zatim i generalna proba za koju se još uvek traži odgovarajući protivnik.

RADNIČKI 1923 – GFK SLOBODA 1:0 (1:0)

KRAGUJEVAC
Stadion:
„Čika Dača“.
Sudija: Srđan Dimitrijević (Kragujevac).
Strelac: Zorić u 22. minutu.

RADNIČKI 1923: Mladenović, Popović, Miličić, Tomović, Pecelj, M. Vidović, Zorić, Bevis, Mituljikić, Đurić, Vidakov. Igrali su još: Leković, Simović, Mitrović, Adžić, Grbović, Krajišnik, Milojević, U. Vidović, Jovanović, Čolović i Činedu.

GFK SLOBODA: Vukašinović, Jezdović, Cvetić, Đ. Glišović, Golubović, Jovanović, Starčević, Rašković, Đukić, Gajić, Petrović. Igrali su još: Vujaković, Janković, Milovanović, Čukić, T. Glišović, Vranić, Krsmanović, Katić i Antić.


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42