XS
SM
MD
LG

Partizan i Rad siloviti

Foto: rugbyserbia.com

Polako ali sigurno smo prevalili pola puta u Prvenstvu Srbije za seniore. Ove godine nije bio preterano zgusnut raspored, pogotovu ako imamo na umu to da tokom proleća nije bilo reprezentativnih obaveza zbog pandemije COVID-19 virusa, ali se ipak igrao popriličan broj utakmica. Proteklog vikenda su na programu bile utakmice 6. kola, gde je Partizan ugostio Vojvodinu, dok je Rad ugostio Dinamo. Domaćini su obe utakmice rešili veoma visokim rezultatimo, što svakako nije dobar pokazatelj. Ali ragbi je sport koji te uči da nakon pada uvek ustaneš, tako da verujemo da će ekipe naučiti svoje lekcije i već na narednim utakmicama pozitivno odgovoriti.

U Subotu 08.05.2021. godine RK Partizan je ugostio RK Vojvodinu na ragbi igralištu na Adi Ciganliji. Crno beli su i pre meča bili favoriti protiv oslabljene Vojvodine. Partizan je od samog početka krenuo silovito, gde je već nakon prvog poluvremena rezultat bio 45-0 u korst domaćina. Vojvodina je na trenutke pružala kvalitetan otpor, međutim nisu imali rešenje za brzu igru crno belih. Na kraju Partizan je slavio sa prevelikih 112-0. Vojvodina bez nekoliko standardnih reprezentativaca nije mogla očekivati pozitivan rezultat, ali svakako se nije očekivao ni poraz visokim rezultatom.

U druoj utakmici Prvenstva je viđen još viši rezultat. Rad je bio izraziti favorit protiv mladog sastava Pančevačkog Dinama, sli niko se nije nadao neverovatnom rezultatu 129-3. Građevinari su krenuli u veoma visokom ritmu odmah na startu prvog poluvremena. Pančevci nisu mogli da odgovore na zahtevni nivo igre koji su domaćini nametnuli, tako da je rezultat na poluvremenu glasio 55-0. Do kraja utakmice Dinamo je uspeo da se „upiše“ jednom uspešnom izvedenom kaznom, ako je za utehu da se utakmica ne završi sa nulom. Meč se odigraoo u nedelju 09.05.2021. godine na ragbi igralištu na Adi Ciganliji.

Izvor: rugbyserbia.com


Vojvodina 14 : 90 Rad Mozzart
BRK Crvena Zvezda 0 : 25 Partizan
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rad Mozzart (8) 8 7 0 1 36
2 Partizan (2) 8 7 0 1 30
3 Vojvodina (3) 8 3 0 5 15
4 Dinamo 1954 (-2) 8 2 0 6 6
5 BRK Crvena Zvezda (-10) 8 1 0 7 -6