XS
SM
MD
LG

Jedinstvo iz Kraljevaca na velikom ispitu

Foto: facebook

Utakmicama 18. kola nastavlja se takmičenje u OFL Ruma-Irig-Inđija-Stara Pazova. Sve utakmice počinju u 16 časova, a u ovom kolu slobodna je ekipa Donjih Petrovaca. Derbi kola igra se u Rivici, mada ništa manje interesantno neće biti ni u Krnješevcima.

PLANINAC (RIVICA) - JEDINSTVO (KRALJEVCI)

Slobodno možemo reći derbi kola i pravi ispit za ekipu iz Kraljevaca. Ekipa iz Rivice je poznata kao veoma nezgodan domaćin, koja na domaćem terenu veoma retko gubi bodove. Nasuprot njima ekipa iz Kraljevaca je pod velikim pritiskom. Ipak ako planiraju da postanu šampioni moraju da izađu na teren i pobede kada je najteže. Sigurno je to da im neće biti lako, mada će mnogo toga zavisiti i od motivisanosti domaćina. Domaća ekipa odavno nema šanse za visok plasman, proleće je počela veoma "mršavo" ali je pobeda na domaćem terenu protiv ekipe iz Jaska značajno podigla samopuzdanje čitavom timu. Videćemo kako je na njih uticao tesan poraz u Donjim Petrovcima. Nasuprot njima, gostujuća ekipa se u prošlom kolu provukla kroz "iglene uši". Ostaje samo pitanje da li je gol u finišu utakmice prošle nedelje nagoveštaj šampionskog finiša ili nastavak krize koja je počela porazom u derbiju u Nikincima? Naravno, lider šampionata je favorit na ovom meču.

SLOGA (KRNJEŠEVCI) - GRANIČAR (GRABOVCI)

Veoma interesantna utakmica očekuje nas u Krnješevcima. Jesenas je ekipa iz Grabovaca do vrha napunila mrežu ekipi Sloge, ali svesnu su i oni da ta ekipa Sloge nije ista tada i sada. Svi su svesni da ekipa iz Krnješevaca kada igra u kompletnom sastavu, pogotovo kada igra na svom terenu može da pobedi sve ekipe. Grabovčani su poznati kao ekipa koja voli da igra na strani, i sugurno će svim silama ići na pobedu. Ekipa iz Krnješevaca se u prošlom kolu konačno skupila i lagano slavila u Stejanovcima. Graničar je u nedelje imao lakši trening protiv ekipe iz Šatrinaca, tako da se konsolidovao nakon poraza u Neradinu. Ono što može posebno da ih raduje, to je forma iskusnog Bojana Kardaša, koji je prošle nedelje u kratkom vremenskom intervalu postigao het – trik. S obzirom da je ekipa iz Krnješevaca nepredvidiva, i da se ne zna u kom sastavu će izaći na megdan ekipi iz Grabovaca, favorit na ovoj utakmici je Graničar.

POLET (NIKINCI) - BORAC (STEJANOVCI)

Nikinčani su ciklis od četiri utakmice prolećnog dela sezone, od kojih su čak tri puta igrali u gostima, završili veoma uspešno osvojivši 10 od 12 bodova. U nedelju im u goste dolazi ekipa iz Stejanovaca koja nas je slobodno možemo reći razočarala u prošlom kolu, ubedljivim porazom na domaćem terenu od ekipe Sloge iz Krnješevaca. Ova utakmica i nije baš idealna prilika za ekipu Borca da popravi utisak, ali ako se pogleda istorijat utakmica u Nikincima između ove dve ekipe, može se zaključiti da Borac voli da igra u Nikincima. Mlada ekipa iz Stejanovaca dolazi rasterećeno u Nikince, sa željom da Poletu "pomrsi konce". Ipak, Polet ove sezone nije izgubio ni bod na domaćem terenu tako da je on u nedelju apsolutni favorit.

VOJVODINA (NERADIN) - BORAC (JARKOVCI)

Možemo reči vrlo neprimetno, ekipa Vojvodine je malo, po malo došla u situaciju da se ozbiljno bori za vrh tabele. Vojvodina igra najlepši fudbal ovog proleća i spremna je da pobedi sve ekipe do kraja prvenstva. Računica je jasno, ako u tome uspeju na kraju sezone najverovatnije će biti šampioni. Ekipa iz Jarkovaca je u proteklom kolu pauzirala, i teško da je mogla dobiti težeg protivnika u nastavku prvenstva. Vojvodina je u seriji od sedam utakmica bez poraza, i pravo čudo treba da se desi da se taj niz ne produži na osam utakmica.

CAR UROŠ (JAZAK) - SLOGA (MARADIK)

Ekipa iz Jaska se nalazi u veoma teškoj situaciji. Najbolji igrač lige, Igor Papović je zbog povrede preskočio duel u Kraljevcima a tome treba dodati i crveni karton koji je dobio njihov golman Gurbanski u nedelju. Ipak, i pored svega toga ekipa Car Uroša se herojski borila, i pokleka je tek u finišu utakmice pred liderom prvenstva. Sloga iz Maradika je u sličnim problemima, jer im je igrački kadar znatno sužen zbog velikog broja povređenih igrača. Car Uroš je jesenas veoma ubedljivo slavio u Maradiku, pa će i u nedelju biti favorit na ovoj utakmici. Ekipa iz Maradika u nastavku prvenstva dočekuje neke od vodećih ekipa tako da se od njih očekuje da ozbiljno "zakuvaju" prvenstvo. Kvalitet za to imaju, pitanje je samo da li imaju i dovoljno motiva?

27 OKTOBAR (ŠATRINCI) - FRUŠKOGORAC (MALI RADINCI)

Još jedan duel u kome imamo apsolutnog favorita, a to je ekipa iz Malih Radinaca. Fruškogorac je u nedelju poklekao protiv Vojvodine, i time se udaljio od prvog mesta. To igračima Fruškogorca ne menja kurs, oni će nastaviti da igraju u istom ritmu i da rade ono što najviše vole, a to je da "pomrse konce" favoritima. U narednim nedeljama njih očekuju utakmice sa ekipama Poleta, Jedinstva i Graničara, a svi znaju sa kakvim motivom Fruškogorac igra te utakmice. Ekipa iz Šatrinaca je zaboravila šta znači reč pobeda, i pored naših najava prethodnih nedelja da su se veoma lepo pojačali. Možda nas sada demantuju i iznenade ekipu iz Malih Radinaca, koja nije ljubitelj „malih utakmica“. Šatrinčani su poznati kao ekipa koju simpatišu sve ekipe iz lige, i svi se raduju svakom bodu koji oni osvoje.


Planinac 5 : 1 Fruškogorac
Graničar 4 : 0 Borac (J)
Borac (S) 1 : 1 Donji Petrovci
Jedinstvo (K) 9 : 2 Vojvodina
Car Uroš 5 : 2 27. Oktobar
Polet 7 : 2 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Graničar 24 20 1 3 61
2 Jedinstvo (K) 24 18 3 3 57
3 Polet 24 16 2 6 50
4 Car Uroš 24 12 4 8 40
5 Fruškogorac 24 13 1 10 40
6 Vojvodina 24 11 5 8 38
7 Donji Petrovci 24 11 4 9 37
8 Planinac 24 11 3 10 36
9 Sloga (S) 24 8 4 12 28
10 Sloga (K) 24 8 2 14 26
11 Borac (J) 24 5 2 17 17
12 Borac (S) 24 4 1 19 13
13 27. Oktobar 24 3 0 21 9