XS
SM
MD
LG

Car Uroš poražen u Nikincima

FK Polet Nikinci - foto: facebook

U Nikincima je viđena utakmica koja prevazilazi ovaj stepen takmičenja, a snage su odmerili domaći Polet i ekipa Car Uroš iz Jaska. Ekipa iz Jaska je u meč ušla kao favorit, jer je prvenstvo počela pobedom od 10:0. Nikinčani su prošle nedelje napravili veliki preokret, kada su savladali Planinac iz Rivice.

Na krilima pobede u prvom kolu, obe ekipe su u meč ušle veoma motivisano, a rezultat toga je čak pet golova u prvom poluvremenu. Nikinčani su veoma oprezno ušli u ovu utakmicu, svesno prepustivši inicijativu gostima iz Jaska. Ta taktika je urodila plodom, jer su domaći dugim loptama i na kontre pokušali da pronađu Markovića, koji je jednu dugu loptu i iskoristio i u 6. minutu na tacni poslužio kapitena domaćih Stevanovića koji domaćima donosi prednost od 1:0.

Gosti, koji u svojim redovima imaju nekoliko vrhunskih majstora za ovaj stepen takmičenja, koriste u 15. minutu grešku domaćih na sredini terena i preko Opaćića dolaze do izjednačenja - 1:1. Opačića je sjajno uposlio Popović.

Do vođstva gosti dolaze vrlo brzo nakon izjednačenja. Već u 19. minutu, golman domaćih Veljović pravi veliku grešku prilikom ispucavanja, a sve to koristi opet Opačić i donosi gostima vođstvo od 1:2.

Domaći su opet, kao i prethodne nedelje bili u veoma teškoj situaciji, ali je opet fizička snaga došla do izražaja. Polet je postepeno preuzimao inicijativu, praveći gostima velike probleme iz prekida. Nakon jedne gužve, najprisebniji pred golom gostiju bio je štoper domaće ekipe Lozančić koji je zakucao loptu u mrežu za novo izjednačenje - 2:2.

A onda je usledio momenat koji je presudio ovaj meč. U 39. minutu, veoma agilni desni bek domaće ekipe Živić u želji da centrira, šalje loptu iza leđa golmana domaćih Gurbanskog za 3:2. Nema šta da se zameri golmanu, bila je to veoma nezgodna lopta.

Malo ko je u tom trenutku očekivao da će to ujedno biti i konačan rezultat ove utakmice. U nastavku, domaći imaju više od igre, prave veliki broj prilika koje ne koriste. Pred sam kraj meča, domaći su bili strahu da će za te promašaje uslediti kazna, ali gosti nisu imali snage da osvoje barem jedan bod. Pred sam kraj utakmice, glavni sudija utakmice svira indirektan udarac za goste, na svega 8 metara od gola domaćih. Bila je to fenomenalna prilika koju Grujić nije iskoristio. Lopta je završila tik iznad prečke. Gosti su do kraja pokušavali da izjednače preko sjajnih Grujića, Popovića i Jurišića, ali nisu imali snage.

Obe ekipe sledeće nedelje očekuju veoma teške utakmice. Nikinčani gostuju lideru na tabeli ekipi Jedinstva iz Kraljevaca, dok Car Uroš dočekuje u komšijskom derbiju ekipu Planinca iz Rivice.

STADION: Poleta. GLAVNI SUDIJA: Damir Nikolić (Ruma). DELEGAT UTAKMICE: Slobodan Popović. STRELCI: Stevanović u 6. minutu, Lozančić u 21. minutu i Živić u 39. minutu za Polet, a Opačić u 15. i 19. minutu za Car Uroš. ŽUTI KARTONI: Perić (Polet), Jurišić (Car Uroš).

POLET: Veljović, Živić, Vidić, Lozančić, Damjanović(od 55. Cvijanović), Petrović, Miletić, Perić (od 46. Marić), Nešković(od 67. Vasić), Marković(od 89. Paravil), Stevanović.

CAR UROŠ: Gubranski, Rodić, Spasojević, Vrhovac, Jurišić, Opačić(od 60. Vukmirović Đ.), Vukmirović M.(od 46. Bojić), Popović, Rakita, Grujić, Mladenović.


Planinac 4 : 0 Borac (J)
Donji Petrovci 2 : 1 Fruškogorac
Vojvodina 9 : 0 Borac (S)
27. Oktobar 1 : 4 Sloga (S)
Sloga (K) 1 : 5 Jedinstvo (K)
Polet 3 : 2 Car Uroš
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo (K) 2 2 0 0 6
2 Polet 2 2 0 0 6
3 Vojvodina 2 1 1 0 4
4 Sloga (S) 2 1 1 0 4
5 Car Uroš 2 1 0 1 3
6 Fruškogorac 2 1 0 1 3
7 Planinac 2 1 0 1 3
8 Graničar 1 1 0 0 3
9 Donji Petrovci 2 1 0 1 3
10 27. Oktobar 2 0 0 2 0
11 Borac (S) 1 0 0 1 0
12 Borac (J) 2 0 0 2 0
13 Sloga (K) 2 0 0 2 0