XS
SM
MD
LG

Zatraženo izuzeće Novaka Simovića

Ljubomir Apro i Dragoljub Samardžić - foto: FK Vojvodina

V.d. predsednika FK Vojvodina Dragoljub Samardžić izjavio je da je klub zatražio izuzeće sudije Novaka Simovića sa svih narednih utakmica crveno-belih, te da će „stara dama“ pokušati da zaštiti svoje interese koliko god je to u njenoj moći.

Vojvodina je u petak igrala nerešeno protiv TSC-a u prvom kolu Super lige Srbije, a utakmica je imala negativnu uvertiru usled određene najave meča na društvenim mrežama od strane navijača kluba iz Bačke Topole.

- Utakmica protiv TSC-a je imala dva značenja za nas. Prvo je to kako će naša ekipa delovati i odigrati u prvom kolu, kada još uvek niko nije na svom optimalnom nivou, i sa te strane smo vrlo zadovoljni. Igrači su pokazali da rezultati koje smo ostvarili minule sezone nisu slučajni i da i ove godine s pravom imamo visoke ambicije. Druga stvar je ono što su poručili navijači TSC-a, za šta smatramo da nije primereno odnosu između dva kluba. TSC i Vojvodina imaju izuzetno dobre i prijateljske odnose, a kod njih danas ima mnogo onih koji su ranije bili kod nas, te ne smemo dozvoliti da bilo kakve poruke i parole takve odnose pokvare. Ja sam već razgovarao sa ljudima iz njihovog kluba i oni će odraditi svoj deo posla. Naše je samo da kažemo da to nema veze sa sportom, a samim tim je i neprihvatljivo za FK Vojvodina - kaže Samardžić.

Utakmica je završena rezultatom 2:2, a Vojvodina je prvi gol primila nakon penala, dok joj je kasnije poništen jedan pogodak.

- Na tom meču se desilo još nešto što mi iz FK Vojvodina niti smemo, niti želimo javno da komentarišemo. Međutim, ono što možemo da kažemo jeste da smo danas već preduzeli neke korake kako bismo, u dogovoru sa ljudima iz FSS, pronašli najbolja rešenja da zadovoljimo i kriterijume Vojvodine. Mi smo veliki klub i moraju nas svi dovoljno poštovati, kako bismo i mi poštovali njih – ističe Samardžić.

Član Upravnog odbora Ljubomir Apro istakao je da nezadovoljstvo suđenjem na ovom meču neće uticati na prijateljske odnose između Vojvodine i TSC-a.

- Obratili smo se FSS-u i Sudijskoj organizaciji, kao i Zajednici superligaša, pri čemu smo izrazili nezadovoljstvo suđenjem na utakmici protiv TSC-a. Smatramo da je sudija Novak Simović direktno uticao na rezultat i tražili smo njegovo izuzeće sa svih narednih mečeva Vojvodine. Mi smo najstariji trofejni građanski klub u Srbiji i ne zaslužujemo takav tretman. To neće narušiti naše odnose sa sportskim prijateljima iz TSC-a, jer smatramo da između dva kluba ne postoji problem, a to neće poremetiti i neodgovorno ponašanje manje grupe njihovih navijača. To TSC kao klub mora da reši sa svojim navijačima, ako su to uopšte navijači – izjavio je Apro.

Takođe, na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare, v.d. predsednika FK Vojvodina Dragoljub Samardžić je u ime kluba izrazio zahvalnost svim zdravstvenim radnicima u Srbiji.

- Kao najstarijem građanskom klubu u Srbiji, važno nam je da budemo sa našim sugrađanima onda kada je dobro, ali i kad nije dobro. U ovom trenutku, u celom svetu je teška situacija, a za lekare, medicinske sestre, pomoćne radnike i sve ostale u našem zdravstvu se nema šta drugo reći sem da su to istinski heroji. Fudbalski klub Vojvodina im daje punu podršku, veoma im je zahvalan i neće ih zaboraviti. Svima njima, ponudićemo specijalne knjižice, sa kojima će u naredne dve godine oni i članovi njihovih porodica moći besplatno da dođu na svaku utakmicu Vojvodine. Ako neko od njih jednog dana postane i naš navijač ili simpatizer, to će nam biti velika čast i zadovoljstvo. Neki od naših zaposlenih su imali problema sa korona virusom, a zahvaljujući zdravstvenim radnicima, uspeli su da se oporave i vrate na posao. Prvom koji dobije tu knjižicu, uručiće mu je naš fudbaler Dejan Zukić, čiji otac je pobedio koronu - rekao je Samardžić.


Proleter : Novi Pazar
TSC : Spartak ŽK
Čukarički : Mačva
Voždovac : Radnički (N)
Mladost (L) : Crvena zvezda
Napredak : Metalac
Partizan : OFK Bačka
Javor Matis : Zlatibor
Radnik : Rad
Inđija : Vojvodina
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Crvena zvezda 8 8 0 0 24
2 Partizan 8 6 0 2 18
3 Vojvodina 8 5 2 1 17
4 Spartak ŽK 8 5 1 2 16
5 Radnički (N) 8 5 1 2 16
6 Mladost (L) 8 5 1 2 16
7 Čukarički 8 4 3 1 15
8 Proleter 8 3 3 2 12
9 Javor Matis 8 4 0 4 12
10 TSC 8 3 2 3 11
11 Voždovac 8 3 1 4 10
12 Novi Pazar 8 2 3 3 9
13 Metalac 8 2 3 3 9
14 Inđija 8 3 0 5 9
15 OFK Bačka 8 1 3 4 6
16 Rad 8 2 0 6 6
17 Napredak 8 1 2 5 5
18 Mačva 8 1 2 5 5
19 Zlatibor 8 1 2 5 5
20 Radnik 8 1 1 6 4