XS
SM
MD
LG

Vaterpolistkinje Srbije u Bečeju nastavile pripreme za EP u Budimpešti

Kompletan stručni štab prati svaki trening naših reprezentativki

Gde su počele pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo u Budumpešti, vaterpolistkinje Srbije ga tu i završavaju u ovoj godini. Ambijent kraj Tise dobro poznat. Optimalni uslovi za rad, smeštaj i hrana na potrebnom nivou, a za drugi boravak u Bečeju im društvo prave dame iz Nemačke sa kojima do 30. decembra pre podne deo treninga odrađuju zajedno sa zaustavljanjem i ispravljanjem uočenih grešaka, a uveče su sparing utakmice zatvorenog tipa. Zatim sledi pauza za novogodišnji praznik, panovo okupljanje u Beogradu 3. januara, a sutradan se sele u Zrenjanin, gde će se u organizaciji VSS održati turnir na kom će učešće uzeti još Izrael,Nemačka i Slovačka. Biće to poslednji „skener“, jer od 12. do 26. januara traje Evropsko prvenstvo.

- Zadovoljna sam dosadašnjim tokom priprema. Pogotovo su nam dobro došla gostovanja u Mađarskoj i Grčkoj, gde smo igrali sparing utakmice sa tamošnjim klubovima i samim tim u vodi se susretali sa različitim stilovima igre, što nas je primoravalo da im se prilagođavamo. Slično nas čeka u Budimpešti na Evropskom prvenstvu, gde smo u grupi sa Grčkom, Mađarskom, Rusijom, Slovačkom i Hrvatskom. Imali smo manjih problema sa povredama i obavezama igračica u školovanju, ali sve u hodu prevazilazimo, veli selektorka Srbije Dragana Ivković.

Turnir u Zrenjaninu okuplja učesnice Evropskog prvenstva i biće poslednja provera naših devojaka pred veliko takmičenje.

-To je prilika da proverimo snagu sa ekipom koja nas čeka u grupi (Slovačka) i možda onima (Izrael i Nemačka) u daljem toku evropskog šampionata. Rano je za bilo kakve prognoze. Hvala VSS što nam je omogućio jedan ovakav test. Posle nam sledi ispravljanje uočenih grešaka i uigravanja do automatizma nekih taktičkih varijanti, dodaje Dragana Ivković.

Treće uzastopno učešće na kontinentalnom šampionatu je izazov koji valja iskoristiti za afirmaciju srpskog ženskog vaterpola.

- Ne krijemo želju da prođemo grupu. Grčka, Mađarska i Rusija su kvalitetnije od nas, ali i protiv njih moramo da igramo maksimalno odgovorno, kako bismo bile spremne za presudne okršaje sa Slovačkom i Hrvatskom. Spremili smo snimke utakmica rivalki, radimo, vidite i sami, na fizičkoj pripremi, dosta pažnje poklanjamo taktičkoj obuci... Treba biti odmereni realno gledati na ono što nas očekuje. Iskreno, mislim da će glava biti presudna. Jer, devojke će kondiciono i taktički sigirno biti spremne, zaključuje selektorka naših dama Dragana Ivković.

Ivana Ćorović (Crvena zvezda) se žali na povredu ramena i stigla je u Bečej s danom zakašnjenja, kao i Anđela Petrović (Palilula), koja je propustila dan rada zbog polaganja kolokvijuma. Ostale sa spiska su od prvog dana rada u Bečeju tu: golmaniVanja Lazić (Crvena zvezda) i Nikolina Travar(Vojvodina), centri Nada Mandić (Milan) i Jovana Pantović (Crvena zvezda), bekovi Tijana Jakovljević, Iva Lujić i Katarina Čegar (Crvena zvezda), spoljni igrači Jelena Vuković (Milan), Andrea Gašić, Hristina Ilić, Anja Mišković (Crvena zvezda), Mila Gluščević, Kristina Miladinović, Ana Milićević, Teodora Rudič (Palilula) i Nina Josifović (Barceloneta).Tu su, pored selektorke Dragane Ivković, i treneri Saša Balaša, Miroslav Tomović, Konstatinos Stratakis i fizioterapeut Aleksandar Isakov.