XS
SM
MD
LG

Odbojkaši Bečeja u novom izdanju pred start drugoligaške sezone

Veselin Džigurski će sad biti u dvostrukoj ulozi igrač - trener

Posle 203 dana startovaće odbojkaški drugoligaški „sever“, a među vojvođanskih drugoligaša su i Bečejci. U dugoj prvenstvenoj pauzi, dosta toga se izdešavalo, pa će mladići sa Tise igrati unovom izdanju. Iz porodičnih razloga mesto trenera morao je da napusti Nikola Džigurski, ali trenerska palica je ostala u rukama iste porodice, pošto se (ne)zahvalnog posla prihvatio njegov mlađi brat Veselin.

- Biću u dvostrukoj ulozi, jer ću i igrati. Ovo je moje novo iskustvo, ali nije baš nepoznato, jer sam stasavao sa bratom Nikolom i zajednički smo preživljavali lepe i one manje lepe trenutke, počeo je svoj „raport“ kao trener-igrač Veselin Džigurski. Dvojica mladića, Stefan Mitrović i Aleksa Marošanović su upisali fakultete i nisu u mogućnosti da odgovore klupskim obavezama, a situacija sa Marinkom Vojnovićem je još neizvesna, pa smo bili primorani da angažujemo nove igrače. Vratio se u matičnu sredinu primač Nebojša Milovac, a prave novajlije su dvojica mladića koji su minule sezone igrali u Prvoj A ligi. Primač Mladen Brkić jeiz Futoga, a dizač Branislav Vojnović je u minuloj sezoni branio boje Novog Sada. Sa ovim triom smo znatno iskusniji, ali će nam i dalje osnovni cilj biti da zadržimo drugoligaški status.

Nova drugoligaška sezona na „severu“ je izuzetno jaka. U igri su klubovi sa dugom odbojkaškom tradicijom i daleko većim budžetom od bečejskog, ali narodna izreka kaže „boj ne bije svijetlo oružje...“ Bečejciće uprvom kolu gostovati u Zrenjaninu i igrati s Proleterom, a onda sledipremijera kraj Tise protiv novosadskog Dunav Voleja. U trećem kolu sledi gostovanje u Sremskoj Mitrovici Srem Itonu, pa redom kod kuće protiv Sombora, u gostima Mladost NP (Nova Pazova), na domaćem terenu protiv druge ekipe šampiona Vojvodine NS seme iz Novog sada, onda putovanje u Kulpin, pa pred svojim navijačima protiv Partizana iz Bača i na kraju jesenje polusezone očekuje ih gostovanje u Bačkom Petrovcu i meč sa „mladostašima“.


Vojvodina NS Seme 2 2 : 3 Bečej
Sombor 0 : 3 Partizan
Dunav Volley 3 : 0 Proleter
Mladost (BP) 1 : 3 Srem Eaton
Kulpin 3 : 0 Mladost (NP)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Bečej 15 15 0 41
2 Kulpin 15 14 1 40
3 Vojvodina NS Seme 2 15 11 4 32
4 Dunav Volley 15 8 7 27
5 Partizan 15 8 7 23
6 Srem Eaton 15 7 8 23
7 Mladost (NP) 15 5 10 15
8 Mladost (BP) 15 3 12 10
9 Proleter 15 2 13 8
10 Sombor 15 2 13 6