XS
SM
MD
LG

Uspeh odbojkaškog kluba Bečej nije ostao nezapažen kraj Tise

Predstavnici MOK Bečej na prijemu kod predsednika opštine Dragana Tošića

Izvanredna sezona Muškog odbojkaškog kluba Bečej nije ostavila ravnodušne iskrene ljubitelje sporta u gradukraj Tise. Iako zbog pandemije koronavirusa sezona drugoligaškog "severa" nije okončana, Bečejci su bez poraza čvrsto držali čelnu poziciju na tabeli i više nego zasluženo izborili povratak u Prvu B ligu Srbije. Tim povodom, ovih dana je predsednik opštine Bečej Dragan Tošić upriličio prijem za klupske predstavnike i čestitao im na sportskom uspehu i svojevrsnom reprezentovanju grada.

Čelnici kluba, predsednik Vasa Džigurski i potpredsednik Stevan Rakić, te trener-igrač Veselim Džigurski nisu propustili priliku da se zahvale prvom čoveku najveće potiske opštine na dosadašnjoj podršci i predstavili planove za naredni trogodišnji period.

- Drago nam je da su se odbojkašivratili u prvoligašku konkurenciju, da su uz vaterpolo i fudbal perjanica bečejskog sporta, pa ćemo shodno tome logostički pratiti njihov dalji rad, istakao je predsednik Dragan Tošić. Inače, sport je vrlo bitan segment života u našoj sredini i poklanjamo mu dužnu pažnju. Dovoljno je istaći da smo imali nekoliko kapitalnih ulaganja u "hramu sportova" kraj Tise, počev od saniranje krova, rekonstrukciju rasvete u i oko sportskog centra, postavljanje novog semafora u sportskoj dvorani, uređenje sanitanog čvora i rekonstrukciju olimpijskog bazena, sve radi stvaranja boljih uslova za bavljenje sportom i rekreacijom.

Koliko je uspeh iz (ne)završene sezone imao pozitivan efekat na bečejske odbojkaše, potvrđuje podatak da su prvog dana dobijanja „zelenog svetla“ za okupljanje i rad, mada samo na otvorenom, počeli sa treninzima. Sada su se prebacili u svoju bazu pod krov sportskog centra i tako će biti do jula, kada će imati samo nedelju dana odmora, a onda počinju pripreme za novu sezonu u Prvoj B ligi.


Vojvodina NS Seme 2 2 : 3 Bečej
Sombor 0 : 3 Partizan
Dunav Volley 3 : 0 Proleter
Mladost (BP) 1 : 3 Srem Eaton
Kulpin 3 : 0 Mladost (NP)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Bečej 15 15 0 41
2 Kulpin 15 14 1 40
3 Vojvodina NS Seme 2 15 11 4 32
4 Dunav Volley 15 8 7 27
5 Partizan 15 8 7 23
6 Srem Eaton 15 7 8 23
7 Mladost (NP) 15 5 10 15
8 Mladost (BP) 15 3 12 10
9 Proleter 15 2 13 8
10 Sombor 15 2 13 6