XS
SM
MD
LG

Proradila ''haubica''

Prijatelji fudbala i sportskih vesti, javljam vam se posle duže pauze, ne zbog toga što nisam imao o čemu da vam pišem, već zbog one stare narodne, ''Da ne ureknem''!

Oni koji prate moje vesti, znaju da obično komentarišem utakmice  vezane za ekipu Polet 57 iz Milutovca, tako će biti i ovog puta, osim pojedinosti da će retrospektiva i izveštaj biti za 2 predhodne utakmice, t.j, utakmice od srede protiv ekipe iz Pojata, i jučerašnje sa gostovanja ekipi Pejovca...

Može se reći mnogo toga o ekipi Poleta, počev od toga da ima izuzetnu ekipu ali nema nikoga ko bi zaštitio njihove interese u ovom rangu, zato i sudije ''Teraju cirkus'' kad god igramo protiv neke ekipe koja ima svoje ljude, ili je ''Pretendent'' za upadanje u taj famozni viši rang takmičenja... U ove dve odigrane utakmice to nije bio slučaj, i zato ću vam detaljno preneti kako tim Polet-a 57 igra kad sudije sude 50-50, ili što bi naš narod rekao, ni po Babu ni po Stričevima...

Omladinac Pojate -  Polet 57 Milutovac, Sreda 28.09.2016.god. Stadion Fk Pojata, rezultat 2 - 3.

Prvo poluvreme, bili smo odličan protivnik domaćinu, odoleli prvom pritisku, imali malih padova u igri ali nismo nadigrani, svaku smo šansu za pogodak poslali u zaborav, i pred istek prvog poluvremena usledila je kazna za sve propuštene prilike i domaćin je poveo 1-0, tim rezultatom je završen prvi period igre.

Drugo poluvreme i potpuni preokret, domaćin je posle nekoliko minuta igre primio gol sa 25 metara, izuzetno snažan i precizan šut Paje Radovanovića završio je iza leđa domaćeg golmana. Samo što se krenulo sa centra, ponovo bomba , ista meta isto odstojanje, samo drugi strelac, Dejan Tomić, naš organizator igre, naša radilica, cepa mrežu domaćina po drugi put za vodstvo Poleta i potpuni preokret. Nakon 15-ak minuta u strelce se upisao i naš ''Tobdžija'' Milan Vesić, koji posle maestralnog prodora po levoj strani, ostavljajući protivničke igrace da bespomoćno gledaju u broj na njegovim leđima, matira domaćeg golmana treći put.

Narednih 20.-ak minuta glavnu reč imao je domaćin.Fenomenalan pritisak ekipe iz Pojata posle 10. minuta urodio je golom, rezultat je smanjen na 2-3. I onda, u 85.-om minutu posle velike gužve u Poletovom šesnaestercu, lopta pogađa našeg igrača u ruku i sudija ispravno dosuđuje najstrožu kaznu, koju domaći ne koriste zbog fenomenalne odbrane našeg golmana, našeg ''velikog'' Luke Vasića, koji će zlatnim slovima ispisati svoje ime u istoriju fudbalskih golmana ekipe Poleta 57. 

Samo da pohvalim čitav tim, jednom ću i napisati sva imena i prezimena ovih momaka jer oni to zaslužuju, zaslužuju da se pomenu da protivnički igrači drhte kad čuju njihova imena, imena momaka koji svoje srce ostavljaju na terenu.

Gradina Pejovac - Polet 57 Milutovac, 02.10.2016.god, Stadion Fk Gradine, rezultat 2 - 3.

Fantastična fudbalska predstava pred oko 70 ljudi po divnom i sunčanom jesenjem danu...

Počelo je odmeravanjem snaga na sredini terena, gost je bio konkretniji u napadu, ali po običaju, svoje stopostotne šanse, nažalost, nije iskorištavao, što je domaćin iz polu-prilike u 30 minutu kaznio i poveo. Škripelo je u napadu gostiju, ali je zato sredina terena i odbrana odlično odrađivala svoj posao a na poluvreme se otišlo rezultatom 1-0.

I drugo poluvreme je počelo inicijativom gostiju, ali golova nije bilo u prvih 15 minuta. A onda je proradila ''Haubica''...

Milan Vesić, momak o kome su sve priče već ispričane, koji je tu uvek kad je najteže, na koga se kompletan tim oslanja da svojom fudbalskom čarolijom omađija i oduva protivničku odbranu, zablistao je svom svojom veličinom i fantastičnim driblinzima prvo anulirao prednost domaćina, a nakon 5. minuta i doveo goste u vodstvo. Domaćin je izjednačio u 70 minutu, a  svojim het-trikom Milan Vesić stavlja tačku na i u 85 minutu, matirajući protivničkog golmana iz solo kontre sa sredine terena, iskosa s leve strane. Tim rezultatom je i zavrčen jučerašnji meč između ova dva tima.

Moram da napomenem još samo ovo. Fk Polet u nedelju dočekuje ekipu Tobolca na svom terenu kraj Tresave i očekuje veliki broj navijača da mu pruže podršku, jer je fantastičnom igrom u poslednja 3 meča zaslužio da se ''tribine'' popune do poslednjeg mesta. Pokažimo našim momcima da poštujemo i cenimo njihov trud i zalaganje.


14. Oktobar 1 : 3 Donji Kopaonik
Omladinac 1 : 1 Varvarin
Rubin (Z) 3 : 4 Trudbenik
Gradina 2 : 3 Polet 57
Beli Orlovi 2 : 2 Sloga
Mladost 3 : 0 Rubin (DS)
Borac 4 : 1 Jugovići
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost 7 6 1 0 19
2 Donji Kopaonik 7 5 1 1 16
3 Jugovići 8 5 1 2 16
4 Varvarin 7 4 2 1 14
5 Rubin (DS) 8 4 2 2 14
6 Borac 8 3 3 2 12
7 Polet 57 8 4 0 4 12
8 Trudbenik 8 4 0 4 12
9 Sloga 8 3 1 4 10
10 Beli Orlovi 7 2 3 2 9
11 Stari Trstenik 7 2 1 4 7
12 14. Oktobar 8 2 0 6 6
13 Rubin (Z) 7 1 2 4 5
14 Gradina 7 1 1 5 4
15 Omladinac 7 0 2 5 2