XS
SM
MD
LG
13.02.2009 A. Daišević

Posle branja "lala" opet šumadijski derbi

Konačno je došao i taj dan. Ribnica je pobedila jednu od vedeće tri ekipe, prvi put ove sezone, a ceh za sve dosadašnje propuste platila novosadska Vojvodina. Uspeh protiv renomiranog protivnika je tim veći ako se zna da je ovo prva maksimalna pobeda Ribnice protiv Vojvodine u poslednje dve decenije. Po svemu prikazanom, u sredu veče u Hali sportova na Ibarskom Keju, „musketari“ su bili spremni za februarsku „berbu lala“. Sve je u igri kraljevačkog superligaša funkcionisalo jako dobro, pa konačan ishod može da čudi samo one koji nisu prisustvovali ovom meču.
- Cela ekipa je odigrala odlično i ovo je trijumf kolektiva, ne pojedinca – oglasio je Vladan Đorđević na našu opasku da je bio junak ove Ribnicine pobede i nastavio: - Spremali smo za ovaj susret, verovali smo od prvog dana zajedničkog rada da možemo da pobedimo jednog od favorita i da imamo tim koji može da se nosi sa našim najboljim timovima. U prethodnim susretima nismo imali ni sreće, uvek nam je malo nedostajalo, ali konačno smo pomerili stvari sa mrtve tačke, pokrenuli točak sudbine i evo prve, a siguran sam ne i poslednje pobede protiv vodećih u našem šampionatu.
Ribnica nikada ovako nije nadigrala i pobedila Vojvodinu, bar ne u novijoj istoriji. Za analizu je jedino mali pad u igri sredinom drugog seta?
- Tako možda deluje sa tribina. Tačno je da smo imali 13-7 i dozvolili smo rivalu da nas stigne, da dođe do 18-17. Međutim, toliko smo bili uvereni u trijumf, tako sigurni na terenu, da verujte pobeda nije dolazila u pitanje. Zahvalio bih se i publici, odlično su nas bodrili. Znam da im nije bilo lako, pre ovog meča vezali smo pet uzastopnih poraza,a u poslednjoj utakmici kod kuće smo „pukli“ od Partizana. Sada smo vratili jedan deo duga, ali mislim da je ovo početak naših znatno boljih igara i rezultata.
To se da proveriti već večeras kada je u Kragujevcu treći ovosezonski Šumadijski derbi?
- Radnički je favorit. Igraju kod kuće, u formi su, pobedili su C. zvezdu u Beogradu, što nikome već duže nije pošlo za rukom. Na sve to se nadovezuje da su nas pobedili u prethodna dva meča. Ipak, upravo te dve utakmice govore da mi možemo sa njima da igramo ravnopravno. Odigrali smo dva taj breka, nesrećno izgubili pre samo 14 dana u „Jezeru“ i siguran sam da ćemo sada odigrati bolje. Na krilima smo ove pobede protiv Vojvodine, nemamo šta da izgubimo u Šumadijskom derbiju,a možemo dosta da dobijemo. Kako je i domaćin slavio u Beogradu, u prošlom kolu, sve upućuje da će biti jako dobra utakmica. Nećemo se predati do poslednjeg poena,a ako Radnički bude bolji sportski ćemo čestitati – zaključuje Vladan Đorđević najbolji igrač Ribnice ove sezone.


6 .kolo Mini liga 1-4
Ribnica 3 : 0 Radnički Credy Banka
Crvena Zvezda 0 : 3 NIS Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički Credy Banka 20 15 0 5 44
2 Crvena Zvezda 20 14 0 6 41
3 NIS Vojvodina 20 11 0 9 31
4 Ribnica 20 9 0 11 31