XS
SM
MD
LG
22.09.2009 A. Daišević

Prijateljska utakmica: Ribnica - Budućnost 1:3

Ribnica je u sklopu prirpema za nastupajuću sezonu Viner Štediše Superlige ugostila podgoričku Budućnost, starog sportskog prijatelja i velikog rivala iz vremena zajedničke države. Podgoričani su po starom dobrom običaju krenuli na turneju po Srbiji, prvo stanica je bila Ivanjica gde su sa 3-1 pobedili domaće Puteve,a istim rezultatom, potpuno zalsuženo slavili su i u Kraljevu. Iako su gosti potpuno renovirali i podmladili tim, gde je od poznatih ostao naš reprezentativac Petrić i libero Rašović, prikazali su sasvim dobru partiju. U prvom setu sve vreme vodili, par puta i sa četiri poena prednosti, a sličan scenario videli smo i u drugom setu, ali je kraj bio drugačiji, jer su domaći zahvaljujući servisima Radevića stigli do izjednačenja. Do kraja meča dominacija Podgoričana, sjajni Petrić na servisu prosto je uništio prijem Ribnice i na kraju zasluženi trijumf „đetića“. Budućnost nastavlja turneju utakmicama u Požarevcu protiv Mladog Radnika,a poslednji rival biće im Smederevo, koje će u četvrtak biti gost Ribnice u kraljevačkoj Hali sportova.

Posle dolaska Dejana Brđovića na mesto menadžera kluba stvari u kraljevačkom superligašu se polako stabilizuju. Kompletira se i ekipa, pa je posle Nemanje Božića i Alekse Brđovića, novi član „musketara“ postao i srednji bloker Vladan Aleksić. To je povratak u klub momka iz Prokuplja koji je svoju igračku karijeru izgradio u gradu na Ibru, sa Ribnicom igrao i finale plej ofa pre par sezona. Ugovore su produžili Milan Mijalković i libero Vladimir Jović koji će tako i desetu uzastopnu sezonu provesti u matičnom klubu i po tome je istinski rekorder u našem šampionatu. Kao poslednja akvizicija kraljevačkog superligaša figurira primač servisa Goran Ivanković. Momak iz Kleka koji je najlepše trenutke doživeo u dresu Vojvodine, poslednje godine je proveo u inostranstu. Ovih dana redovno trenira sa igračima Ribnice i očekuje se da će ubrzo dogovoriti saradnju sa Dejanom Brđovićem i Kraljevčanima. Sa tim transferom za „musketare“ bi bio završen prelazni rok i nova sezona bi mogla da počne.

Hala sportova - Gledalaca: 100 . Sudije: S. Kovačević i Zelenović (Kraljevo). Rezultat: 1:3, po setovima (23-25, 27-25, 20-25, 23-25).

Ribnica: Kovačević, Borovnjak, Božić, Mijalković, Brđović, Kolarević, Jović (libero), Bićanin, Aleksić, Mrdak, Radević, Ivanković Trener: Mačužić.
Budućnost: Bošković, Vlahović, S. Bojić, M. Bojić, Petrić, Rašović (libero), Đukić, Đukanović, Drecun, Gošević, Lukašević, Radović Trener: Vukčević.


6 .kolo Mini liga 1-4
Ribnica 3 : 0 Radnički Credy Banka
Crvena Zvezda 0 : 3 NIS Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički Credy Banka 20 15 0 5 44
2 Crvena Zvezda 20 14 0 6 41
3 NIS Vojvodina 20 11 0 9 31
4 Ribnica 20 9 0 11 31