XS
SM
MD
LG
24.02.2009 A. Daišević

WOL: Poraz posle dobre igre

Musketari su još jednom, u duelu sa vodećim ekipama Viner Štediše Superlige, ispili gorku pilulu. Protiv Vojvodine kraljevački odbojkaši su odigrali jako dobro, kvalitetno, potvrdili da nisu slučajno ušli u plej of i izborili evropsku vizu, ali nisu mogli da izbegnu poraz. Tako je Ribnica po drugi put ove sezone odigrala taj brek sa Novosađanima i opet ostala bez glavne premije.
- Spremali smo za ovaj susret i sa dosta samopouzdanja i optimizma ušli smo u meč sa Vojvodinom. Mogu slobodno da kažem da je ovo bila jako dobra utakmica, jedna od boljih ove sezone u Srbiji, da se igrala kvalitetna odbojka, bilo je svega što je jedan meč čini uzbudljivim i neizvesnim. Moji igrači su pružili dobru partiju, mislim da smo većim delom meča dominirali, da smo bili bliži pobedi, ali ponovile su se neke stare boljke, gubitak poena u seriji i pad koncentracije u finišu seta i to je presudilo. Naravno, Vojvodina je zasluženo pobedila jer su njeni igrači sjajno odigrali peti set, rekao bih najbolje ove sezone, skoro bez greške, jako pametno servirali, bili strpljivi, mirni i to je odlučilo pobednika – sumira utiske posle poraza u Novom Sadu Boško Mačužić trener Ribnice.
Gledajući kako je izgledao tok utakmice peti set se mogao i izbeći?
- Sigurno da je tako. Mi smo već u prvom setu pokazali snagu, ali već finiš tog dela igre je pokazao i te boljke mog tima. Umesto da rutinski i mirno završimo već dobijeni set, mi smo se kockali iskoristivši tek četvrtu set loptu. I u drugom setu smo do sredine bili u vođstvu i tada je trebalo pametnije odigrati, ali posebno poglavlje je četvrti set koji nije domaćin dobio već smo mi izgubili. Ove sezone više puta smo ulazili u serije grešaka kojima nije bilo kraja i to nas je uvek koštalo poraza. Tako je bilo i u nedelju u Novom Sadu.
Posle četiri dana ponovo ste treće mesto prepustili Vojvodini, a poslednje kolo mini lige odlučiće sa koje pozicije će Ribnica u plej of.
- Za nas sledi pauza zbog finalnog turnira Kupa. Radićemo pojačano i spremati se za ono što sledi. Više puta sam ponovio da bih sa sportskog stanovišta voleo da budemo treći, to bi bio jedan od najboljih plasmana Ribnice u istoriji. Na drugoj strani, gledajući plej of mislim da je nebitno da li će nam protivnik biti zvanični šampion ili vicešampion. Izuzetno su kvalitetne ekipe i sa svakom će biti teško. Ali ni njima neće biti lako sa nama, to je sigurno. Sada se spremamo za Radnički i pokušaćemo u poslednjem kolu mini lige da pobedimo i njih, taj nam „skalp“ ove sezone nedostaje. Kako stoje stvari moguće je da ovaj meč bude uvod u seriju utakmica sa komšijama u borbi za titulu – zaključuje Boško Mačužić trener Ribnice.


6 .kolo Mini liga 1-4
Ribnica 3 : 0 Radnički Credy Banka
Crvena Zvezda 0 : 3 NIS Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički Credy Banka 20 15 0 5 44
2 Crvena Zvezda 20 14 0 6 41
3 NIS Vojvodina 20 11 0 9 31
4 Ribnica 20 9 0 11 31