XS
SM
MD
LG
09.03.2009 A. Daišević

Plej of uvertira

Kraljevački odbojkaši završili su takmičenje u mini ligi polovičnim učinkom. Od šest odigranih utakmica "musketari" su na domaćem terenu bili neumoljivi i ostvarili tri ubedljive pobede izgubivši pri tom samo jedan set. Na gostovanjima su upoisana tri poraza i osvojen je jedan bod u Novom Sadu, a upravo je taj poraz presudio da na kraju takmičenja Ribnica ostane na poziciji četiri i u plej ofu za protivnika dobije Radnički iz Kragujevca. Navijači u "kutiji šibica" na Ibarskom keju u lepom raspoloženju su otišli sa poslednjeg "šumadijskog derbija", jer su njihovi ljubimci maksimalnom pobedom napravili lepu uvertiru za doigravanje za titulu prvaka Srbije.
- Odigrali smo jedan dobar meč posle skoro desetodnevne pauze uslovljene finalnim turnirom Kupa. Iako smo u tom periodu bili slobodni, imali mnogo problema unutar kluba, te personalnih sa bolešću igrača, nismo izgubili dobru formu koja nas je krasila u takmičenju mini lige, pogotovo na domaćem parketu. Uspeli smo da pobedimo Radnički i to je bio poslednji "skalp" koji na je nedostajao u ovogodišnjem prvenstvu. Sada više za nas nema nepobedivih rivala i to je velika stvar za moje igrače pred plej of - napominje Boško Mačužić trener Ribnice.
Radnički je u Kraljevo stigao posle poraza u finalu Kupa, ostali su bez jednog trofeja, a šansu u Kraljevu, u većem delu utakmice dobili su mladi igrači.
- Nismo se na to obazirali. Svako radi prema svom nahođenju i planu. Oni su sigurno bili istrošeni posle deset setova na finalnom turniru Kupa, ali ubeđenja sam da bi rezultat u petak bio isti i da su sve vreme igrali kompletni. Mene je mnogo više zanimalo kako ćemo mi odigrati ovaj derbi, šta i koliko možemo da pružimo. Pokazalo se da nam motiva nije nedostajalo uprkos činjenici što smo znali rezultat iz Beograda i znali smo da od trećeg mesta nema ništa. Publika je bila ta koja je bukvalno terala igrače da pruže maksimum i osvoje nova tri boda.


Detalj sa utakmice

Ligaški deo sezone ste zaključili utakmicama sa Radničkim,a i u plej ofu ćete minimum tri puta igrati protiv komšija iz Kragujevca?
- Mnogo pre starta mini lige sam govorio da je nevažno ko će nam biti protivnik u plej ofu. U vodećem kvartetu su ekipe izuzetno jake, lično mislim da izrazitih favorita nema i da svako svakoga može da pobedi. Mislim da prednost domaćeg terena neće biti presudna za ishod plej of utakmica. Radnički je odličan tim, imaju zaista jako kvalitetne igrače, pokazali su u drugom delu sezone svoj pravi kvalitet, ali nisu nepobedivi. Pobeda u petak je upravo sa tog psihološkog aspekta izuzetno važna.
Biće to repriza plej of serije od pre dve sezone kada su Kraljevčani, takođe sa četvrte pozicije, iznenadili lidera iz Kragujevca?
- Sigurno da su to lepe uspomene, ali ovaj plej of neće imati mnogo dodirnioh tačaka sa tim pomenutim. Promenile su se ekipe, nova su iskustva u oba tabora i videćemo ko će se bolje snaći. Mi nismo opterećeni, mislim da je imperativ na strani Radničkog i možda je to neka naša prednost, ko zna...
Posle dvadeset ligaških utakmica u ovoj sezoni, kao debitant na klupi prvog tima Ribnice, sigurno je da možete dati neku ocenu pređenog puta?
- Kako god to neko gledao ja sam vrlo zadovoljan. Ušao sam nenadano u tu priču sa prvim timom, imao sreću da radim sa jako dobrim ljudima, pravim profesionalcima, koji su dosta toga podredili uspehu kluba. Rezultat ostvaren na kraju je ispunjen letos postavljeni cilj. Posebno me raduje što je taj rezultat ostvarila ekipa sastavljena od kadeta, reprezentativaca, u periodu kada smo imali velikih personalnih problema. Sada, kada smo kompletni, naša igra je na još višem nivou i zato sam uveren da možemo i korak više - zaključuje Boško Mačužić trener kraljevačke Ribnice.


6 .kolo Mini liga 1-4
Ribnica 3 : 0 Radnički Credy Banka
Crvena Zvezda 0 : 3 NIS Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički Credy Banka 20 15 0 5 44
2 Crvena Zvezda 20 14 0 6 41
3 NIS Vojvodina 20 11 0 9 31
4 Ribnica 20 9 0 11 31