XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
62%
19%
19%
Tipovanja
1
X
2
4
1
2
Utakmica tipovana 7 puta

11
Radnik
1
12
IMT
0
13
Napredak
0
8
Mladost (L)
1
9
Voždovac
1
10
Javor Matis
1
Spartak ŽK
RFK Novi Sad 1921
Radnički (NB)
Jedinstvo (Ub)
Inđija Toyo Tires
Javor Matis
Partizan
Čukarički
TSC
Crvena zvezda
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
Izveštaj utakmice
IMT uzeo istorijski bod u Super ligi Srbije

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

"Traktoristi" debituju kao domaćini protiv Voždovca na njihovom "krovu", gde će inače svoje protivnike dočekivati ove sezone. U prvom kolu nisu imali sreće u Subotici i posle bolje igre i rezultatskog preokreta izgubili su od Spartaka rezultatom 2:1. Na drugoj strani "zmajevi' su protiv Javora odigrali mršavih 0:0 kao domaćini i razočarali svoje malobrojne pristalice, pa danas traže šansu za ispravak. 

 

Od starta se igra otvoreno, a prvu ozbiljniju akciju prave nominalni gosti u 7. minutu. Vujanović je sa krila pronašao na drugoj stativi usamljenog Neškovića koji je glavom naciljao samo spoljni deo mreže. IMT je uzvratio u 18. minutu kada je mlađani Miloš Luković sa nekih 18 metara iskosa pogodio prečku već savladanog Katića. 

U drugom delu prvog poluvremena ritam igre je u blagom padu, početna agresivnost kod igrača se izgubila i utakmica je ušla u mnogo mirniju fazu. Igrao se 33. minut kada se Teodoroviću nenadano ukazala šansa da dovede Voždovac u vođstvo nakon greške igrača IMT-a u odbrani, ali je Gordić uz pomoć požrtvovanog Delevića uspeo da otkloni opasnost. To je ujedno bilo jedino vrednog što je zabeleženo do odmora.

Na samom startu drugog poluvremena, u 47. minutu, Mitrović je proigrao na petercu Jočića koji je klizećim startom loptu ubacio u gol nemoćnog Gordića, Voždovac je došao do vođstva. Posle primljenog gola IMT se potpuno otvorio i nedugo zatim, u 53. minutu, izjednačio. Najpre je Kijevčanin šutirao sa 13-14 metara, neko iz odbrane gostiju je napravio blok, na otpadak je natrčao Luka Luković i rezantnim udarcem loptu smestio u samo ćoše. Samo minut kasnije "zmajevi" su mogli do nove prednosti, svoju mrežu bravuroznom paradom sačuvao je Gordić. Posle šuta Teodorovića sa oko 15 metara, loptu je vrhovima prstiju prebacio preko prečke.

Posle bombastičnih desetak minuta usledio je period mirnije igre gde rivali iz predostrožnosti igraju sa pojačanim odbranama, samim tim nema ni prilika. U 72. minutu je viđen atraktivan potez jedinog strelca za domaće, starijeg Lukovića, kada je pokušao makazicama sa oko 12 metara da savlada Katića, bio je za nekih metar-dva neprecizan. U 74. minutu preko upornog Glišića IMT ipak stiže do rezultatskog preokreta kada njegov šut sa oko 13 metara završava u mreži. Momci sa Novog Beograda su se potpuno razigrali, a samo je vispreni Katić sjajno odbranivši šut Živojinoviću, sa 18 metara u 75. minutu, uspeo da sačuva nadu ˝zmajevima˝ u osvajanje makar boda.

Kazna je stigla veoma brzo, Burmaz je u 77. minutu ponovo utakmicu doveo u rezultatski egal iskoristivši ˝rupu˝ u odbrani IMT-a. Tako je radost nominalnih domaćina potrajala jedva tri minuta. Novobeograđani nisu klonuli duhom, a stopostotnu priliku za novo vođstvo propustio je da realizuje Miloš Luković u 83. minutu na asistenciju Glišića, sa nekih par metara udaljenosti šutirao je pravo u Katića. To je ujedno bila poslednja dobra prilika na ovoj veoma zanimljivoj utakmici, a nerešen rezultat je i najpravedniji ishod.
IMT je ispisao istoriju osvajanjem prvog boda u najvišem srpskom rangu takmičenja. U narednom 3. kolu, tim sa Novog Beograda ide na noge dužniku iz prošlogodišnjeg baraža Novom Pazaru, dok Voždovac igra kući sa Radnikom iz Surdulice.

IMT - VOŽDOVAC 2:2 (0:0)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 400. GL.SUDIJA: Stojanović Andrija. POM.SUDIJE: Obradović Nikola i Jovanović-Džajić Nemanja. STRELCI: L.Luković 53. i Glišić 74.min (IMT), Jočić 47. i Burmaz 77.min (Voždovac). ŽUTI KARTONI: Savić (IMT), Đuričić (Voždovac).

IMT: Gordić, Savić, Vukić (Stefanović), Glišić, L.Luković (Šedrak), M.Luković, Delević, Stamenić (Živojinović), Ćirković, Radočaj (Čarapić), Kijevčanin.
VOŽDOVAC: Katić, Damjanović, Matić, Jočić, Teodorović (Burmaz), Vujanović (Babić), Mitrović (Kojić), Zečević, Đuričić, Đurđević (Novevski), Nešković.

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije IMT Voždovac
Međusobne utakmice
2023-2024
02.12
19:00
Voždovac
IMT
4
0
IMT
06.08
21:05
IMT
Voždovac
2
2
IMT

Uporedni rezultati

IMT
 
Voždovac
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
0 (0) Broj pobeda 1 (1)
1 (1) Broj nerešenih 1 (0)
1 (0) Broj poraza 0 (0)
2 (2) Dati poeni 6 (4)
6 (2) Primljeni poeni 2 (0)
-4 (0) gol razlika na utakmicama +4 (+4)
0% (0%) Uspešnost 50% (100%)
Nema rezultata