XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
36%
26%
38%
Tipovanja
1
X
2
4
0
5
Utakmica tipovana 9 puta

10
Mladost (L)
15
11
IMT
12
12
Radnički (N)
12
 
1
Partizan
34
 
2
Crvena zvezda
25
 
3
TSC
23
Železničar
Radnik
Vojvodina
Radnički 1923
Radnički (N)
RB Leipzig
Javor Matis
Trayal
Radnički 1923
Young Boys
Izveštaj utakmice
Tandem Kraso - Olajinka presudio "traktoristima"

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Istorijski prvi prvenstveni duel između IMT-a i Crvene zvezde odigran je na popularnom ˝krovu˝ ˝Tržnog centra Stadion˝ na Voždovcu. Debitant u elitnom rangu sa Novog Beograda je najprijatnije osveženje u ligi, pleni igrom i mladošću, dok prošlogodišnji šampion Srbije nikako da ˝spusti ručnu˝ i krene u pohod ka novom trofeju.

 

Crveno-beli umalo meč nisu otvorili pogotkom. Mijatović je u 2. minutu na pas Lučića šutirao sa penaltika, ispred gol crte se našao Ćirković i telom zaštitio svoj gol. Nastavili su gosti sa napadima, a najbliži golu su bili u 17. minutu kada je šut Stamenića sa preko 20 metara uzdrmao stativu. Zvezda pak dolazi u vođstvo u 22. minutu, lopte se na 40 metara od gola dokopao Kraso, oslobodio driblingom svog čuvara i sa ivice kaznenog prostora loptu poslao neodbranjivo u levi donji ugao nemoćnog Vukmirovića.

Kao da se čekalo da se domaći ˝otvore˝, u 26. minutu gosti dupliraju prednost. Olajinka je iskoristio sjajan pas Lučića i sa 14-15 metara iskosa zatresao mrežu. Isti igrač i dva minuta kasnije šalje projektil pod prečku sa slične udaljenosti, ovaj put odbranom se istakao Vukmirović. Apsolutna dominacija Crvene zvezde uz izraženu kombinatoriku donela im je već u prvoj četvrtini meča solidnu prednost.

Nakon toga gosti skidaju nogu sa papučice za gas i odrađuju posao. Indolentnost ih umalo nije koštala primljenog gola u 32. minutu. Dobru priliku za ˝traktoriste˝ nakon centaršuta Ćirkovića propustio je da realizuje Golubović, sa svega 3 metra loptu je glavom poslao pored okvira gola.

Igra početkom drugog dela je uspavljujuća do 53. minuta, tada je Golubović svom golmanu vratio loptu stopalom, a on je uhvatio rukom. Sviran je indirektan udarac na 12 metara od gola IMT-a koji Kanga nije uspeo da pretvori u pogodak, jer je golman Vukmirović sjajno intervenisao. Posle toga viđena je lepa akcija gostiju u 68. minutu kada je Kanga na drugoj stativi pronašao Đigu, ali ovaj sa samo 3-4 metra biva neprecizan.

Promašaji su Zvezdu koštali primljenog gola, strelac za domaću ekipu u 72. minutu bio je Radočaj lepim lob udarcem sa 13-14 metara. Ko zna koju utakmicu u nizu Zvezda igra slabije u drugom poluvremenu i za to redovno biva kažnjena primljenim golom. Težište igre u zadnjih petnaestak minuta je prebačeno pred gol ˝traktorista˝, a u 84. minutu se odbranama istakao Vukmirović, odbranivši prvo udarac Endiajea, a potom i Kataija sa desetak metara razdaljine. Vukmirović i u 90. minutu izvanredno brani šut Kataija iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, tako da je IMT isključivo zahvaljujući njemu izgubio samo minimalnom razlikom od šampiona.

IMT u sredu igra Kup utakmicu protiv Javora na ovom istom mestu, dok Crvena zvezda igra zaostali meč 8. kola protiv TSC-a, a za vikend, u nastavku prvenstva, ˝traktoristi¨ putuju u Kruševac na megdan Napretku, a crveno-beli na ˝Rajku Mitiću˝ treba da ugoste Radnik iz Surdulice.

IMT - CRVENA ZVEZDA 1:2 (0:2)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 1800. GL.SUDIJA: Šegrt Jovan. POM.SUDIJE: Obradović Nikola i Radić Petar. STRELCI: Radočaj 72.min (IMT), Kraso 22. i Olajinka 26.min (C.Zvezda). ŽUTI KARTONI: Krstić i Kodžić (IMT).
IMT: Vukmirović, Vukić, Zuev (Ajdinović), M.Luković, Delević, Ćirković, Džinović, Kodžić (Stamenić), Krstić (L.Luković), Vuković (Savić), Golubović (Radočaj).
CRVENA ZVEZDA: Glazer (Popović), Nedeljković, Stamenić, Kanga, Olajinka (Endiaje), Dragović, Kraso (Katai), Mijatović, Rodić (Nikolić), Điga, Lučić.

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije IMT Crvena zvezda
Međusobne utakmice
2023-2024
03.04
19:00
Crvena zvezda
IMT
2
0
IMT
28.10
18:30
IMT
Crvena zvezda
1
2
IMT

2020-2021
30.03
18:00
Crvena zvezda
IMT
3
0
IMT

Uporedni rezultati

IMT
 
Crvena zvezda
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
3 (1) Broj utakmica 3 (2)
0 (0) Broj pobeda 3 (2)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
3 (1) Broj poraza 0 (0)
1 (1) Dati poeni 7 (5)
7 (2) Primljeni poeni 1 (0)
-6 (-1) gol razlika na utakmicama +6 (+5)
0% (0%) Uspešnost 100% (100%)
GogiMix1 i još 8 korisnika su tipovali utakmicu