XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
44%
29%
27%

SSNET Tipovanja (0)
1
2.51
0
X
3.49
0
2
3.74
0
 
3
Radnički (N)
41
4
IMT
38
5
Javor Matis
36
5
Javor Matis
36
6
Voždovac
35
7
Železničar
35
Radnički (N)
Novi Pazar
Radnik
Javor Matis
Železničar
Javor Matis
Železničar
Radnički (N)
Spartak ŽK
Novi Pazar
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
Izveštaj utakmice
"Traktoristi" pobedili Voždovac i spremili im kofer za Prvu ligu

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Utakmica između ekipa koje nastupaju na istom stadionu, nominalni domaćin je bio IMT mada prednost ima Voždovac na čijem se terenu igra, odigran je u pravom fudbalskom ambijentu sa solidnim brojem gledalaca za standarde naše lige. Obzirom da su i jednima i drugima bodovi bili preko potrebni za opstanak u meč se ušlo otvoreno. Prve prilike na meču imaju ˝traktoristi˝, ali Kijevčanin u 5. i Miloš Luković minut kasnije nisu bili najprecizniji. Voždovac uzvraća u 8. minutu preko Flemingsa čiji je snažan šut sa desetak metara iskosa golman domaćih Gordić izbacio u korner. 

Voždovac je poveo u 16. minutu, Savić je dubinskom loptom sa svoje polovine uposlio Flemingsa, ovaj je izbegao ofsajd zamku i našavši se sam pred golom IMT-a rutinski savladao Gordića. Samo tri minuta kasnije poravnanje rezultata, Kijevčanin je poslao upotrebljiv centaršut u srce šesnaesterca, a Zulfić trzajem glave loptu poslao u donji desni ugao. Tako je radost gostujuće ekipe zbog vođstva kratko trajala. 

Posle burnog početka nastupilo je malo zatišje do 29. minuta kada je najagilniji igrač ˝zmajeva˝ Flemings još jednom pobegao odbrani domaćih, ovaj put lopta je završila iznad gola. IMT u 33. minutu umalo da totalno preokrene rezultat, šut Terzića sa 12-13 metara kratko je odbio Gudžulić, na loptu je natrčao Krstić i kada se činilo da će loptu poslati u gol izblokiran je u zadnjem momentu. Dopadljiv fudbal je prikazan u prvom poluvremenu, a poslednju šansu imao je bek domaćih Glišić u 44. minutu, loptu je sa peterca glavom poslao tik kraj stative.

Sa uzbuđenjima je krenulo i u nastavku, igrao se 50. minut kada je Krstić uputio udarac na gol, a na njenom putu lopta je udarila Savića u ruku i za sudiju Radakovića nije bilo dvojbe, dosudio je jedanaesterac za IMT. Siguran realizator bio je Miloš Luković kome je ovo bio 17. pogodak u tekućem šampionatu, čime se na listi strelaca izjednačio sa vodećim Saldanjom iz Partizana. ˝Traktoristi˝ ne smanjuju gas, u 58. minutu Terzić je lepo odigrao loptu do Luke Lukovića, čiji udarac sa desetak metara iskosa brani Gudžulić. 

Voždovac je preko Neškovića u 65. minutu ugrozio gol protivnika, udarcem sa 22 metra uspeo je samo da zatrese prečku. U kontranapadu IMT odmah uzvraća, mlađi Luković se našao na par metara ispred golmana Gudžulića koji je padom u noge otklonio  opasnost. Nominalni gosti na sve načine pokušavaju da izjednače, a Teodoroviću se u 76. minutu ukazala velika šansa za to. Pošto je Gordić bespotrebno istračao u prazno rezervni špic Voždovca je imao prazan gol pred sobom, ali je lob udarcem sa 25 metara prebacio prazan gol. Kako se meč bližio kraju pritisak Voždovčana je rastao, a Teodorović je još jednom pokušao da se upiše u strelce, njegov šut sa petnaestak metara u 85. minutu završio je pored stative. Braća Luković umalo da kazne neopreznost odbrane Voždovca u 87. minutu, Luka je sjajnim pasom ostavio Miloša oči u oči sa Gudžulićem, međutim nonšalantnost mladog špica rezultirala je još jednom odbranom golmana gostiju, tako da je susret završen rezultatom 2:1 za Novobeograđane. 

Ovom pobedom IMT je obezbedio opstanak, mada još uvek nije izbegao baraž, a za to mu je potreban bod u Subotici gde gostuje poslednje kolo, dok Voždovac može polako da pakuje kofere za Prvu ligu, a sledećeg vikenda dočekuje davno prežaljeni Radnik iz Surdulice i ništa ne zavisi od njih.

IMT - VOŽDOVAC 2:1 (1:1)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 500. GL.SUDIJA: Radaković Nikola. POM.SUDIJE: Živin Svetozar i Peranović Dragan. STRELCI: Zulfić 19. i M.Luković 51. min (k.u.) (IMT), Flemings 16. min (Voždovac). ŽUTI KARTONI: Zulfić, Gordić, Delević i Džinović (IMT), Matić, Kolarević, Lukić i Pavlović (Voždovac).
IMT: Gordić, Ćosić (Vuković), Glišić, Zulfić, L.Luković, Terzić (Radočaj), M.Luković, Ćirković (Džinović), Krstić (Delević), Kijevčanin (Arsić), Lambulić.
VOŽDOVAC: Gudžulić, Lukić, Matić, Kolarević (Pavlović), Flemings, Pirgić (Pirgić), Savić, Krpić, Vilka (Teodorović), Antonijević, Nešković.

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije - Play Out IMT Voždovac
Međusobne utakmice
2023-2024
18.05
16:00
IMT
Voždovac
2
1
IMT
02.12
19:00
Voždovac
IMT
4
0
IMT
06.08
21:05
IMT
Voždovac
2
2
IMT

Uporedni rezultati

IMT
 
Voždovac
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
3 (2) Broj utakmica 3 (1)
1 (1) Broj pobeda 1 (1)
1 (1) Broj nerešenih 1 (0)
1 (0) Broj poraza 1 (0)
4 (4) Dati poeni 7 (4)
7 (3) Primljeni poeni 4 (0)
-3 (+1) gol razlika na utakmicama +3 (+4)
33% (50%) Uspešnost 33% (100%)
Nema rezultata