XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
NereŔeno
Pobeda gosta
46%
31%
23%
Tipovanja
1
X
2
0
1
0
Utakmica tipovana 1 puta

4
Voždovac
34
5
IMT
34
6
Javor Matis
32
6
Javor Matis
32
7
Železničar
28
 
8
Radnik
17
Javor Matis
Železničar
Mladost (L)
Napredak
Crvena zvezda
Novi Pazar
Radnički (N)
Napredak
Crvena zvezda
Železničar
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
IzveŔtaj utakmice
Prvomajski piknik na "krovu" uz vatromet golova pripao IMT-u

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

ĖTraktoristiĖ su protiv već prežaljenog Radnika uz vatromet golova osvojili preko potrebne bodove koji im uvećavaju Å”anse za opstanak. Prvo poluvreme gosti su odigrali opuÅ”teno i ležerno, dok je važnost utakmice prosto okovala noge domaćim igračima. Jedva stotinak prisutnih gledalaca prvo uzbuđenje videlo je na isteku 15. minuta igre kada je posle Å”uta Anđelkovića lopta napucala u ruku Krstića u Å”esnaestercu IMT-a. Na intervenciju iz VAR sobe glavni sudija je otiÅ”ao da pogleda snimak, nakon čega je odlučio da pokaže na belu tačku. UspeÅ”an realizator najstrože kazne bio je Duronjić i doveo Radnik u vođstvo.

Novobeograđani potom preuzimaju inicijativu, a rezultat su poravnali u 25. minutu. Naime, GliÅ”ić je izveo slobodnjak sa 22 metra, golman Vukadinović je uz pomoć prečke uspeo da na momenat zaustavi udarac, na odbitak je natrčao Lutovac i sa pola metra loptu ćuÅ”nuo u prazan gol. Kratko je trajala radost domaćih, u 28. minutu sjajan dupli pas odigrali su Hajdarević i Kunić izigravÅ”i odbranu ĖtraktoristaĖ, posle čega je četvorka gostiju joÅ” jednom dovela svoj tim u vođstvo. Napori domaćih da do poluvremena makar izjednače urodili su plodom u 43. minutu nakon pravog karambola u Å”esnaestercu. Prvo je sa ivice kaznenog prostora udarac uputio GliÅ”ić, nogu je poturio Radočaj i lopti promenio pravac, da bi na metar ispred gol crte Lutovac poturio stopalo i skrenuo je na željeno mesto. Na samom isteku prvog poluvremena IMT je po prvi put danas poveo, najsnalažljiviji u srcu Å”esnaesterca bio je Luka Luković i od stative loptu poslao u mrežu za 3:2.

Nastavak nam je doneo takođe leprÅ”av fudbal. IMT je prednost uvećao u 52. minutu, Zulfić je uputio centarÅ”ut sa strane, a golman Vukadinović loptu izboksovao u MiloÅ”a Lukovića od čijih se leđa lopta odbila u mrežu. Dva minuta kasnije stariji Luković propuÅ”ta idealnu priliku da se ponovo upiÅ”e u strelce, sa nekih 12-13 metara loptu Å”alje tik kraj stative. Odbrana gostiju je baÅ” popustila sa koncentracijom, a samo neodlučnost MiloÅ”a Lukovića u 57. minutu, kada se spetljao na tri metra od gola, nije donela joÅ” jednu loptu u njihovoj mreži. Peti gol za domaće delo je mlađeg Lukovića u 67. minutu kada se posle centarÅ”uta Lutovca samo poklonio i glavom smestio loptu u donji desni ugao.Ā 

Radnik je jedini put pripretio u 72. minutu, na lep pas Duronjića sam pred golmanom domaćih naÅ”ao se Čumić, doduÅ”e malo iskosa, ali sve Å”to je uspeo da uradi je da zatrese spoljni deo mreže. Ostatak vremena proÅ”ao je u nadmudrivanju na sredini terena, a vredno pomena je joÅ” da je susret zavrÅ”en bez ijednog žutog kartona. IMT je i naredno kolo domaćin, dočekaće Novi Pazar u utorak 7. maja od 14 sati, dok se Radnik u Surdulici sastaje sa Javorom istog dana samo od 18 sati.

IMT - RADNIK 5:2 (3:2)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 100. GL.SUDIJA: Matić David. POM.SUDIJE: Mikalački Ivan i Rijavec Nikola. STRELCI: Lutovac 25. i 43, L.Luković 45. i M.Luković 52. i 67.min (IMT), Duronjić 17. (k.u.) i Hajdarević 28.min (Radnik).
IMT: Gordić, GliÅ”ić, Zulfić (Terzić), L.Luković, M.Luković (Jović), Džinović (Ćirković), Krstić, Vuković, Radočaj (Arsić), Lambulić, Lutovac (Bilaps).
RADNIK: Vukadinović, Stojanović (Milićević), Hajdarević, Kunić (Bogdanović), Duronjić (Stojković), OreŔčanin, Jović, Kadijević, Zajmović (Čumić), GaÅ”ić, Anđelković (Cvetković).

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije - Play Out IMT Radnik
Međusobne utakmice
2023-2024
01.05
16:00
IMT
Radnik
5
2
IMT
16.03
14:00
Radnik
IMT
0
1
IMT
06.10
16:30
IMT
Radnik
1
1
IMT

Uporedni rezultati

IMT
 
Radnik
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
3 (2) Broj utakmica 3 (1)
2 (1) Broj pobeda 0 (0)
1 (1) Broj nereŔenih 1 (0)
0 (0) Broj poraza 2 (1)
7 (6) Dati poeni 3 (0)
3 (3) Primljeni poeni 7 (1)
+4 (+3) gol razlika na utakmicama -4 (-1)
66% (50%) UspeŔnost 0% (0%)